Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2021

Mytilineos: Μία γνώμη και μία... απόφαση

Μεταφέρω τα παρακάτω, για τη μετοχή της Mytilineos:

«Για τους περισσότερους LONG επενδυτές, η μετοχή αποτελεί το μαξιλάρι τους, σε άλλους και το στρώμα τους (βλέπε μερίσματα) και για όλους μας ο αερόσακος (σε περίπτωση στραβής).

Δηλαδή όταν έχεις κάποια κέρδη, λίγα-πολλά ή και αν φοβάσαι για τις άλλες μτχ. που κατέχεις, ή κάνεις ΤRADE σε ένα χαρτί (που όμως το πιστεύεις) αλλά ταυτόχρονα είσαι LONG για το ΧΑ (έστω βραχυ-μεσοπρόθεσμα) αντί να ρευστοποιήσεις, τις κάνεις ΜΥΤΙΛ, μέχρι να ξεκαθαρίσεις τις επόμενες κινήσεις.

Πλεονεκτήματα:

1. Εμπορευσιμότητα
2. Αντοχή όταν όλα καταρρέουν και γρήγορες επανόδους
3. Μερίσματα υψηλά
4. Αξιοπιστία διοίκησης 
5. Οικονομικά στοιχεία Ok 
6. Απίστευτες προοπτικές

και άλλα πολλά και γνωστά

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή πολλοί TRADERS τη βλέπουν ως αποκούμπι κι όχι για άμεση υψηλή απόδοση (που νομίζουν ότι θα πάρουν από άλλες μτχ.) βγαίνουν πωλητές στη ΜΥΤΙΛ.

Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύονται οι θεσμικοί κ έτσι μπορούν και αγοράζουν φθηνά. Όμως κάποια στιγμή, μόλις χωνέψει το μέρισμα και μόλις μαζέψουν οι θεσμικοί, θα φύγει πολύ ψηλά».

Τα συνδυάζω με τα του ρεπορτάζ της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου, για την πολύ σημαντική απόφαση περί 
ΜΗ κατάργησης των δωρεάν δικαιωμάτων ρύπων στην Ευρώπη, και έχω επιλογές long, χωρίς να με πολυπροβληματίζουν οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ και η αναμενόμενη σκληρή «μάχη» Βορρά (Βερολίνου) - Νότου (Ρώμη) για τη δημοσιονομική πολιτική, όπως αποκαλύπτει η Αγγελική Παπαμιλτιάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v