Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 6 2021

ΔΕΗ: Πρόσωπο σε θέση-κλειδί

Μία σημαντική εξέλιξη στα της ΔΕΗ, ενόψει και της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Στον νευραλγικό τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης αναλαμβάνει η Ιωάννα Καραθανάση, προερχόμενη από τη θέση της υπεύθυνης ενημέρωσης επενδυτών/μετόχων στα Πλαστικά Θράκης.

Αποδίδω ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη μεταγραφή, καθώς η κα Καραθανάση ήταν εκ των βασικών συντελεστών της θεαματικής διαδρομής της θρακιώτικης εισηγμένης από τον χειμώνα-άνοιξη του 2020 μέχρι και πρόσφατα.

Θεωρώ, όμως, σημαντική την κίνηση και για την Επιχείρηση, σε μία συγκυρία που η διοίκηση δίνει προτεραιότητα στην κατεύθυνση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης.

H προτεραιότητα σε Environmental, Social and Corporate Governance κριτήρια/προϋποθέσεις είναι ο μετασχηματιστής όχι μόνο του ομίλου αλλά ευρύτερα του ενεργειακού κλάδου της χώρας.

Ενας κλάδος που με τους κύριους εκπροσώπους του (ΔEΗ, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή) να μην ξεπερνά σε αποτίμηση (συνολικά) τα 5,5 δισ. (με χθεσινές τιμές κλεισίματος), όταν στην Πορτογαλία (τηρουμένων των αναλογιών, πάντα) η Energias de Portugal αποτιμάται Χ 3.

Για αυτό και ένα πρόσωπο σε μία τόσο νευραλγική θέση, σε συγκυρία σημαντική όπως η τρέχουσα για τη ΔEΗ μπορεί να προσδώσει προστιθέμενη αξία.

Και γνωρίζουν πολύ καλά οι της αγοράς πόση σημασία δίνουν τα hyper funds σε ζητήματα ESG.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v