Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2021

ΔΕΗ: Πέντε γραφήματα και η ματιά του extradeN

Εάν είσαι trader ωρών, ημερών, εβδομάδων, που κυνηγάς ένα +/- 5-10%, ΜΗ διαβάσεις αυτή την προσέγγιση.

Πάμε να κάνουμε μία ανασκόπηση των δεδομένων μέχρι σήμερα. Το 90% των επενδυτών που τοποθετήθηκαν στην αμκ είναι long investors, δηλαδή επενδυτικά κεφάλαια με μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Το 87% των επενδυτών που συμμετείχαν στην ΑΜΚ προέρχονται από το εξωτερικό και το 13% από την Ελλάδα.

Το 20% των επενδυτών είναι υφιστάμενοι μέτοχοι, ενώ το 80% είναι νέοι επενδυτές.

Στη λίστα των νέων μετόχων της ΔΕΗ περιλαμβάνονται, πλην του βασικού, που είναι το Ελληνικό Δημόσιο (34%), 21 από τα μεγαλύτερα funds στον κόσμο.

Τέτοια είναι το CVC Capital που μπήκε στην αύξηση με 10%, καθώς επίσης τα Oak Hill, EBRD, BlackRock, Fidelity, Helikon, Wellington, Covalis, GAMA, Discovery, Zimmer, Kayne Anderson, T Rowe, Millennium Partners, Hengistbury Inv. Partners, Light Sky, JNE Partners, Ghisallo Capital, Fiera Capital, Schronfeld Strategic Advisors.

Τα περισσότερα εκ των οποίων θέτουν αυστηρές προϋποθέσεις, προκειμένου να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους.

Σχέδιο υπάρχει, κεφάλαια επίσης όπως και πολιτική σταθερότητα, management ικανό, επομένως πλέον μιλάει μόνο το χρήμα.

Μοney Talks, Bullshit walks.

Πάμε τώρα να δούμε πού αγόρασαν όλοι αυτοί.

Σε αυτή τη ζώνη και κυρίως στην περιοχή 7,80-10,84. Και συνεχίζουν να αγοράζουν από το ταμπλό και θα συνεχίσουν, γιατί θέλουν και άλλα τεμάχια.

Αυτοί που τοποθετήθηκαν τώρα ξέρουν καθώς έχουν πρόσβαση στις λεπτομέρειες των δεδομένων και μέσω αυτών εκτιμούν πως η ζώνη τιμών που θα μπορούσε να διαμορφωθεί η μετοχή σε ορίζοντα 3ετίας απεικονίζεται στο διάγραμμα

Τριετίας, γιατί είναι το πρώτο σκέλος του Business Plan.

Και λέω το πολύ, γιατί το χρηματιστήριο είναι προεξοφλητικός μηχανισμός, εάν θέλουν την προεξόφληση του 3ετούς πλάνου, θα μπορούσαν να την ενεργοποιήσουν και από το 2022.

Οσον αφορά στο Business Plan για τα έτη 2024-2025, η μετοχή θα μπορούσε να κινηθεί στην περιοχή του διαγράμματος

Και επειδή το εύρoς είναι μεγάλο, ρόλο θα παίξει και η δυναμική των αγορών, του ΧΑ εκείνη την εποχή.

Εάν θέλουμε να βάλουμε και την τεχνική διάσταση λίγο μέσα στη ματιά μας, μπορεί κάποιος να διακρίνει πως με υπέρβαση των 12,75, ενεργοποιείται ο μακροχρόνιος Διπλός Πυθμένας 10ετίας από το 1,11 που οδηγεί τη μετοχή στο άνω μέρος της ζώνης-στόχου που αναφέραμε για την πρώτη τριετία.

Να δούμε λίγο και το κομμάτι της ανόδου της μετοχής, λίγο πριν από τις εκλογές του 2019, από το 1,11 μέχρι και σήμερα και από ποια μέρη αυτό απαρτίζεται.

Με αυτή την υπόθεση/προσέγγιση και εάν και εφόσον πληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η τρέχουσα αποτίμηση του Ομίλου θεωρείται deep value.

Οπως ο ευρύτερος ενεργειακός κλάδος, όπου επενδύονται και θα επενδυθούν τεράστια κεφάλαια τόσο από τη  ΔΕΗ όσο και από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς ενέργειας.

Για τον MSCI, είτε προγραμματισμένα είτε έκτακτα, κάποια στιγμή μέσα στο 2021 θα ενταχθεί. Οπως επίσης έχουμε αναφερθεί για το τι θα γίνει με το 10,3% του ΤΑΙΠΕΔ και σε ποιες τιμές.

(*) η παρούσα προσέγγιση απηχεί τις εκτιμήσεις του συν-υπογείτη μας -extradeN- και μόνον. Προφανώς και δεν αποτελεί σύσταση αγοράς ή πώλησης.

Αλλωστε, όσον αφορά στη ΔEΗ η «υπόγα» ήταν εξαρχής (από τα επίπεδα αποτίμησης των 380 εκατ.) ξεκάθαρη, ανοιχτή σε διάλογο, κριτική οσάκις έτσι θεωρήθηκε, και τόπος σύνθεσης των πιο ακραίων, αντίθετων εκτιμήσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v