Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2021

Jumbo: Μία... suis generis περίπτωση

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ξεγράψει την Jumbo από τον MSCI Greece, και με αυτή την προσέγγιση ήρθε η προεξοφλητική διόρθωση. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας, βασικός μέτοχος, έχει αποδείξει πως είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση (με τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματά του) suis generis, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και επενδυτικά.

Τουλάχιστον για όσους έχουν μάθει από τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της εισηγμένης, ειδικότερα βραχυπρόθεσμα, όσοι πιο προσεκτικοί διέκριναν Τετάρτη-Πέμπτη αναστροφή του στοιχήματος προεξόφλησης. Με αγορές που χθες έφτασαν έως τα 13,36 ευρώ.

Τεχνικά δύσκολο το διάγραμμα αλλά με τον «χάρακα» του Ηλία Ζαχαράκη, τα 13,26 και 13,07 ευρώ δείχνουν ανθεκτικές στηρίξεις. Στα 13,43 η κοντινότερη αντίσταση αλλά ενδεχόμενη υπέρβαση της σημαντικής στα 13,89 θα επιτάχυνε τη long τάση για τη μετοχή του ομίλου, που παραδοσιακά τον Δεκέμβριο πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος κύκλου εργασιών/ebitda.

σ.σ. Πώς να μην αποδοθούν τα εύσημα στον συν-υπογείτη μας Tzango, καθώς ήταν ο πρώτος -και από τους λιγοστούς- ο οποίος είδε την αναστροφή; Και ομολογώ πως με «πονήρεψε», ώστε από Τρίτη να δω σήμα long για το χαρτί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v