Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2021

ΓΔ: Κρατάει εβδομάδες η συσσώρευση

Στις 911,43 και σε εύρος διακύμανσης 909,07-923,27 μονάδων ο Γενικός Δείκτης.

Πλέον η συσσώρευση κρατά εβδομάδες, καταντά κουραστική και παρά τις κατά διαστήματα εκλάμψεις (λ.χ. ΔΕΗ) δεν δείχνει αντανακλαστικά ευρωπαϊκής αγοράς.

Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες, πλην όμως η σιωπή των κρατούντων είναι εκκωφαντική, με συνέπειες που βιώνει η επενδυτική/επιχειρηματική κοινότητα.

Τελευταία συμπτώματα αυτής της αγοράς, τα όσα... τραγελαφικά συνέβησαν με την εκτίναξη της αποτίμησης της Attica Bank σε μεγέθη Εθνικής Τραπέζης ή η φτηνή δικαιολογία πως το χρηματιστήριό μας επηρεάστηκε από τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Σύμφωνοι, ο ολικός αποκλεισμός στην Αυστρία, τα νεότερα στη Βαυαρία, τα επεισόδια σε Ολλανδία, Βέλγιο κ.α. επηρεάζουν και το επενδυτικό περιβάλλον, ωστόσο το ΧΑ ήταν από τα ελάχιστα χρηματιστήρια, που -κόντρα στα περισσότερα- συνέχισαν να απαξιώνονται.

Και με τη Νέα Υορκη στη... στρατόσφαιρα.

Σημείο αναφοράς -για τους long- παραμένει το 931 για τον ΓΔ, make or break επίπεδο, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, ο οποίος θυμίζει ότι 6 συνεδριάσεις μένουν για το «κλείσιμο βιβλίων» των ξένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v