Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2021

Το μικρό είναι ωραίο...

Με αφορμή μία παρατήρηση του συν-υπογείτη Αρη (Πετρίδη) για τα τραπεζικά χαρτιά και ενθυμούμενος τα αυτονόητα, η σημερινή ανάρτησή μας.

Σήμερα πραγματοποιούνται οι αλλαγές στους δείκτες FTSE. Στον Large Cap εισέρχεται η Quest (στη θέση της ΕΧΑΕ), με το ενδιαφέρον να στρέφεται -ήδη- στην επόμενη αναθεώρηση των δεικτών. Μεταξύ Cenergy (των 604,7 εκατ.) vs Autohellas (των 444,9 εκατ.) θα δοθεί «μάχη».

1+2 mid caps, με μεγέθη και συμπεριφορά large cap.

Σήμερα η Γ.Σ. της Intrakat, που θα δώσει το ΟΚ για την ΑΜΚ (εγκρίνοντας τον περιορισμό ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης). Η αμκ θα ξαφνιάσει -τους μη γνωρίζοντες- λόγω του μεγέθους της, ενώ θα πρέπει να ιδωθεί στο πλαίσιο ευρύτερου μετασχηματισμού του ομίλου εταιρειών συμφερόντων Κόκκαλη, θυμίζοντας ότι η Intracom είναι holding.

Στην ώρα τους τα σπουδαία και για την Intrakat (συνεργασία με την πλευρά Λασκαρίδη). Σήμερα (αύριο...) ωστόσο και τα σπουδαία για την πολύ σημαντική συμφωνία Cenergy (θυμίζω holding) και Orsted, με απαρχή ένα πολύ μεγάλο έργο στις ΗΠΑ. Προσωπική εκτίμηση -χωρίς επιβεβαιωμένες πληροφορίες από χρηματιστή- πως η σχέση με τον δανέζικο κολοσσό θα αποκτήσει ευρύτερο χαρακτήρα.

Γιατί όλα αυτά; Ενδεικτικά και μόνο προς επίρρωση της θέσης του ΕΚΗ, πως χρηματιστήριο ΔΕΝ είναι μόνο τράπεζες (θα έρθει η ώρα τους, όπως λέει ο Αρης Πετρίδης, και καλά να είμαστε η υπόγα θα δώσει το σήμα έγκαιρα), αλλά πλήθος εταιρειών από τη μεγάλη και μεσαία-μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

(*) Small is Beautiful: τίτλος εξαιρετικού βιβλίου/μελέτης A Study of Economics As if People Mattered,
του E F Schumacher (του 1973).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v