Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2021

ΧΑ: Του... «γυρίζουν την πλάτη»

Θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. οι εταιρικές εκδόσεις χρέους, το 2021.

Ηδη, από χθες «τρέχει» η διαδικασία εγγραφών για το ομολογιακό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -ύψους έως 300 εκατ., 7ετούς διάρκειας- και ολοκληρώνεται αύριο.

Είχε προηγηθεί -προ λίγων ημερών- η έκδοση ΚΟΔ από τη Noval Property, ενώ στα σκαριά είναι άλλες 3-4 εκδόσεις, για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Στα Αμοιβαία Κεφάλαια, σε επίπεδα-ρεκόρ (10,865 δισ.) το ενεργητικό -παρά τις εκροές/πρώτες μετά από συνεχόμενες εβδομάδες εισροών- 95,785 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Κώστας Σιαμπράκος, εισροές καταγράφηκαν στα Funds of Funds (Μικτά με 18,456 εκατ., Μετοχικά με 7,146 εκατ.).

Το παράδοξο όμως αφορά στην κατεύθυνση των κεφαλαίων -που από την αρχή του έτους πλησιάζουν πλέον τα 2,3 δισ. ευρώ- καθώς η μερίδα του λέοντος επενδύεται σε χαρτοφυλάκια που περιλαμβάνουν μετοχές ξένων εταιρειών εισηγμένων σε διεθνή χρηματιστήρια ενώ μικρό, μόνο, μέρος τοποθετείται σε μετοχικά εσωτερικού.

Στοιχεία από τα εταιρικά ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια που σε μία άλλη αγορά θα είχαν προβληματίσει τους αρμοδίους, θα είχαν μεριμνήσει στο να εξεύρουν τρόπους για να την αναβαθμίσουν ουσιαστικά.

Αντί να αφήνεται να απαξιώνεται και να περιθωριοποιείται μέρα με τη μέρα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v