Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2021

Καιρός ήταν...

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Καιρός ήταν. Μετά από κωλυσιεργίες, αναποτελεσματικούς χειρισμούς, αστοχίες και... και... ήρθε η ώρα για τη διαμόρφωση του πλαισίου που χρειάζεται η αγορά.

Με ζητούμενη την απόδοση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλων εκείνων των αρμοδιοτήτων, ευθυνών που της αναλογούν, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να είναι αποτελεσματική. Και το σημαντικό, να συμβάλει στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας του επενδυτικού θεσμού, της εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

Καιρός ήταν, όμως καιρός είναι και η κυβέρνηση να υλοποιήσει... χθες εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την ουσιαστική αναβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Κοινή εκτίμηση πως δεν πάει άλλο, με όσα περιθωριοποιούν και απαξιώνουν την αγορά. Ειδάλλως στην «πανηγυρική» πρώτη -για το 2022- συνεδρίαση θα εκφωνηθούν οι συνήθεις λόγοι, που εκ του αποτελέσματος σε πομφόλυγες καταλήγουν και ευχολόγια.

Από αυτή την άποψη, η αγορά θεωρεί πως ένα δείγμα γραφής θα δοθεί και με την επιλογή του νέου επικεφαλής των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.

Για να τους δούμε, πώς την εννοούν. Εμείς, εδώ θα είμαστε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v