Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2022

Γιατί απογοητεύει η μετοχή της ΔΕΗ

Με νέες πωλήσεις, πιέσεις στη χθεσινή συνεδρίαση, η μετοχή συνέχισε τη διόρθωσή της σε επίπεδα τιμών χαμηλότερα της αμκ.

Σχεδόν 3% το ποσοστό, κλείσιμο στα 8,45 ευρώ, χαμηλό ημέρας, ακόμη μία συνεδρίαση με πωλητές κάτω από τα 9 ευρώ.

Θέμα σχολιασμού, συζήτησης και αντικρουόμενων εκτιμήσεων σε χρηματιστηριακά γραφεία η εικόνα που παρουσιάζεται στο ταμπλό, εύλογα ερωτήματα για την... αφωνία της διοίκησης, την απουσία οποιασδήποτε εξήγησης.

Ποιος/ποιοι μπορεί να είναι οι τόσο επίμονοι πωλητές, που για 15 σερί συνεδριάσεις ενεργούν χαμηλότερα των 9 ευρώ της αμκ, συνεκτιμώντας την ενημέρωση της εταιρείας πως ένα 90% όσων συμμετείχαν στη διαδικασία ήταν long investors.

Μάλιστα στην περίπτωση του CVC Capital υπήρξε και ρήτρα διακράτησης.

Σε αυτή τη λογική, χρηματιστές εστιάζουν στο 10%, τους πωλητές, υπολογίζοντας πως ένα μέρος πολύ πιθανά να ρευστοποίησε στην άνοδο της τιμής (δόθηκαν 2 ευκαιρίες κατοχύρωσης με ικανοποιητικό premium ακόμη και για hedge funds). Μετρώντας πως μετά την ένταξη στον MSCI (16 Νοεμβρίου) διακινήθηκαν περί τα 35 εκατ. μετοχές, οι αριθμοί δεν βγαίνουν.

Σύμφωνα με το marketscreener, ο ΕΦΚΑ δεν είναι πωλητής, το Helikon και άλλα 6 funds εμφανίζονται με μία θέση συνολικά 28 εκατ., ενώ στη διάρκεια της διόρθωσης φυσιολογικά αγοραστές είναι «ισχυρά χέρια» που είτε μειώνουν μέση τιμή κτήσης είτε τοποθετούνται από χαμηλότερες τιμές, προσβλέποντας σε επάνοδο προς τα υψηλά της μετοχής.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v