Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 5 2022

ΟΤΕ: Ο στυλοβάτης

Ο κύριος στυλοβάτης των long το τελευταίο διάστημα. Για όσο συντηρείται η ανοδική τάση (2ετίας) στη ζώνη των 16 ευρώ, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, ο οποίος θέτει το stop για short θέσεις στα 16,90 ευρώ. Σημαντική περιοχή, καθώς έχει διαμορφωθεί πτωτικό χάσμα.

Ισχυρά ξένα funds όπως και εγχώριοι διαχειριστές, οι κύριοι αγοραστές και λόγω του μερίσματος (0,54/μτχ. η αποκοπή έγινε την Παρασκευή), αλλά ο βασικός λόγος των ξένων είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του βασικού μετόχου Deutsche Telekom.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κλείσει το deal που αφορά σε θυγατρική της DT, στη διεκδίκηση της οποίας μπήκε «σφήνα» το γνωστό μας KKR -επικεφαλής επενδυτικών σχημάτων. Η συμφωνία αφορά το «σύνολο των πύργων ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών» του γερμανικού ομίλου (σύμφωνα με το Bloomberg).

Στα 7,26 δισ. η συνολική αποτίμηση του Οργανισμού και στη λογική της συγκρισιμότητας οι εξελίξεις στην DT αφορούν και στον Οργανισμό. Αλλωστε ο ΟΤΕ είναι το ισχυρότερο -και μακράν πιο αποδοτικό- περιουσιακό στοιχείο της Βόννης εκτός Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v