Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2022

Και τώρα τι γίνεται;

Mε νέα χαμηλά έτους και απώλειες 12,74% ο Γενικός Δείκτης, με τον FTSE 25 στο -13,71 και τον τραπεζικό στο -22,92%. Δεύτερο πτωτικό εβδομαδιαίο χάσμα (808-810) για την αγορά, που πλέον δοκιμάζει και τον 200άρη εβδομάδας, με την επόμενη στήριξη στη ζώνη του 770.

Όσο κλείνει κάτω από τις 800 μονάδες, η τάση είναι επιθετική, με το επίπεδο να είναι αντίσταση.

Μπορεί το 10ετές να σκαρφάλωσε πάνω από το 4% από το 0,50% που είχε βρεθεί, παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν έχει άμεση ανάγκη να βγει στις αγορές. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί και σε αρκετές εταιρείες που προνόησαν και έχουν γεμάτα ταμεία για τα σχέδιά τους από τις σημαντικές εκδόσεις ομολογιακών τα τελευταία δύο χρόνια.

Όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός θα πάρει πίσω ένα κομμάτι σε ανάπτυξη που η χώρα χάνει το 2022. Οι προβλέψεις από το 3,8% είναι κοντά στο 3,2% του ΑΕΠ, γεγονός που μας λέει πως ακόμα και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η οικονομία αναπτύσσεται με σημαντικούς ρυθμούς.

Αυτό δεν συμβαίνει με τις υπόλοιπες οικονομίες, που σαφώς θα έχουν πολύ χειρότερα αποτελέσματα.

Χρηματιστηριακά τώρα και στη φάση που διανύουμε, η αγορά διορθώνει όλη την κίνηση του 2020-2022 χωρίς να βλέπει αποτελέσματα και deals. Οι δύο κλάδοι που συνεχίζουν να είναι hot ακόμα και σε αυτή την άσχημη αγορά είναι η πληροφορική και οι κατασκευές. Ο μεν πρώτος έκανε μία σημαντική μεγάλη διόρθωση μετά από ένα ράλι 3 ετών με πολύ μεγάλες αποδόσεις, έχοντας καταγράψει χαμηλό εδώ και αρκετές συνεδριάσεις και έχοντας δώσει και αγοραστικά σήματα.

Ο δε κατασκευαστικός είναι σε φάση επιχειρηματικών ανακατατάξεων, με σκοπό την ετοιμασία για την επόμενη μέρα και τα έργα που έρχονται.

Η Πένυ Κούτρα αναφέρεται αναλυτικά στην επόμενη ημέρα στην Intrakat, μετά τη συμφωνία με τους εφοπλιστές.

Υ.Γ. Με οδηγό το... μοιρογνωμόνιο του Ηλία Ζαχαράκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v