Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2022

By the book...

Με ράλι υποδέχθηκε η Wall Street τον Οκτώβριο. Στον ρυθμό (και) των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, με τις συνέπειες της επιθετικής πολιτικής της Fed να έχει -σε μεγάλο βαθμό- προεξοφληθεί/αφομοιωθεί με την ισχυρή διόρθωση του Σεπτεμβρίου.

Στις 3.678 ο S&P 500, εχθές, από τις 3.725 μονάδες παρέπεμπαν νωρίτερα τα futures για το άνοιγμα, σήμερα.
Σε αυτό τον ρυθμό τα ευρωπαϊκά και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το δικό μας να προηγείται των ευρωπαϊκών ως προς τον συγχρονισμό του με τη Νέα Υόρκη. Εύλογα, καθώς σημαντικό μέρος κεφαλαίων/συμφερόντων παραπέμπει σε αμερικανικά funds, σε επενδυτές που ενεργούν μέσω Λονδίνου (Νέα Υόρκη).

Με αυτή τη λογική η προσέγγισή μας στο σχόλιο της Κυριακής με τον εύγλωττο τίτλο: Ευκαιρίες εν μέσω αναταράξεων και μάλιστα αναλύοντάς την, πως «... χρηματιστηριακά, η τάση παραμένει ξεκάθαρα πτωτική, με την προεξόφληση κινδύνου (για το τέταρτο τρίμηνο) να επιβαρύνεται περαιτέρω. Ωστόσο με τις μεγαλύτερες του 20% απώλειες στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν διαμορφωθεί αποτιμήσεις που και τεχνικά δικαιολογούν μία ανοδική διόρθωση. Αλλωστε σε πτωτικούς κύκλους των αγορών παρεμβάλλονται διαστήματα διαφυγής/εξόδου του "έξυπνου χρήματος" και των insiders. Πρακτικά η πιεστική υπερπώληση στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη διαμορφώνει δυνητικά σημεία εισόδου από τις τρέχουσες ή λίγο χαμηλότερες τιμές...».

Ενώ «... το 2ήμερο μίνι ράλι μετοχών όπως ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α. (29-30/9) κατέδειξε αφενός τα αντανακλαστικά που διαθέτει μέρος της αγοράς (και ενεργοποιεί λ.χ. με "εργαλείο" το short covering) αφετέρου τα περιθώρια σημαντικών αποδόσεων (κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμων) σε πτωτικό διεθνώς περιβάλλον, εν μέσω αναταράξεων...».

Βραχυπρόθεσμα, για σήμερα-αύριο, ισχύουν οι τεχνικές συντεταγμένες που αναφέρθηκαν στη χθεσινή ανάρτησή μας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v