Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2022

Mytilineos: Μία ειδική-ξεχωριστή περίπτωση

Θεαματικά, ομολογουμένως, τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εισηγμένη. Ωστόσο, ουδεμία έκπληξη για διαχρονικούς, παλαιότερους αλλά και νεότερους μετόχους/επενδυτές, οι οποίοι
(παρ)ακολουθούν την ανέλιξή της μέσα στον χρόνο και διαμέσου επάλληλων κρίσεων.

Με το χθεσινό να είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της διαχρονικότητας και επαναληψιμότητας μίας πολιτικής που θα έχει συνέχεια και στις επόμενες χρήσεις. Γιατί αυτό είναι το «κλειδί» της σχέσης που σφυρηλατείται χρόνια (και όχι άπαξ) μεταξύ εταιρείας - επενδυτικής κοινότητας.

Υποθέτω πως αυτό θα προτάσσουν οι επιτελείς της παρουσιάζοντας την προοπτική, τη μετάβαση στην «επόμενη ημέρα», στους ξένους fund managers, σήμερα στο Λονδίνο, αύριο αλλού.

Υψηλές επιδόσεις που οφείλονται: στις έγκαιρες προβλέψεις της διοίκησης, συνακόλουθα πρόληψη-λήψη μέτρων, ενδελεχή κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος, πρόβλεψη -παραδοσιακά- για υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, μεθοδική αντιστάθμιση κινδύνων και το πολύ σημαντικό, υψηλή απόδοση/επίδοση και των 4 πυλώνων δραστηριότητας.

Για τη συνέχεια, η σχέση απόδοσης/ρίσκου διασφαλίζεται μέσω της λειτουργίας της (αποδοτικότερης) μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, που το 2023 θα διπλασιάσει τη χωρητικότητα, της αύξησης της δυναμικότητας παραγωγής αλουμίνας & αλουμινίου συνδυαστικά της ολοκλήρωσης σειράς συμφωνιών για την πώληση φ/β στο διεθνές περιβάλλον.

σημ.: από τις πιο δημοφιλείς αναφορές των "υπογειτών" η εισηγμένη, με ενδεικτικά σχόλια λ.χ.

ΜΥΤΙΛ
τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €2,618, αυξημένα κατά 151% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Τι λες τώρα; Δηλαδή 3,5 € τον χρόνο καθαρά;
Δεν το χωράει ο νους μου!!!
Δηλαδή τώρα η μτχ. έχει Ρ/Ε κάτω του 5, θα πιάσει το 10 στα 35 € κ Ρ/Ε 20 στα 70 €. Διαλέγετε κ παίρνετε.... Για βαθύ μπαούλο!...
... σ.σ μιλάμε για CULT εισηγμένη που στην αποτίμηση των 2,39 δισ. θεωρείται deep under value σε διαπραγμάτευση σε ένα χρηματιστήριο,
όπου με το ζόρι πραγματοποιούνται συναλλαγές αξίας 55 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v