Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2022

«Κλείνοντας βιβλία»

Στην τελική ευθεία για το«κλείσιμο βιβλίων» διαχειριστές, θεσμικοί κ.ά. δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να συντηρήσουν την ανοδική φορά των τελευταίων εβδομάδων. Είτε μειώνοντας απώλειες είτε εγγράφοντας κέρδη απ' όπου έχουν ανάλογες θέσεις, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να είναι μία από τις αγορές που μετά και τη συνεδρίαση της Παρασκευής περνά έστω οριακά σε θετικό πρόσημο.

Κλάδος-οδηγός ο τραπεζικός, με απόδοση έτους σχεδόν 12%, ενώ ακολουθούν και αρκετά blue chips -δικαιολογώντας το 1,68% του FTSE 25.

Συναλλαγματικά το squeeze που είχε εκτιμήσει ο Ηλίας Ζαχαράκης με αντίδραση του ευρώ προς το 1,0368/$ επιβεβαιώθηκε, μένει να φανεί εάν η επιβεβαίωση των 3.909 μονάδων ως στήριξη του S&P 500 θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντίδραση προς τις 4.030 μονάδες.

Στο ΧΑ, για τον ΔΤΡ, όσο διαμορφώνεται πάνω από τις 638, η τάση παραμένει long με βλέψεις για τις 655 και στόχο τις 690 μονάδες. Για τον FTSE 25 ενδεχόμενο «κλείσιμο» πάνω από τις 2.211 θα ενίσχυε τις πιθανότητες για ένα year end rally, που θα διευκόλυνε τα «ισχυρά χέρια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v