Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 10 2022

ΕΧΑΕ vs ΣΜΕΧΑ

Σε αυτό το δύσθυμο σκηνικό, το τελευταίο που χρειαζόταν η αγορά ήταν η ανοιχτή αντιπαράθεση ΕΧΑΕ με χρηματιστές. Ο επικεφαλής της ΕΧΑE ευαγγελίστηκε το άνοιγμα της αγοράς, την προσέλκυση εταιρειών, το dual listing ναυτιλιακών κ.λπ, κ.λπ., με πενιχρό -προσώρας- αποτέλεσμα, ζήτησε τη συνδρομή όλων των παραγόντων -τους οποίους όμως απέκλεισε στη συνέχεια- και διοργανώνει κλειστό road show στο Λονδίνο.

ΟΚ, καλή η προσπάθεια να διοργανωθεί από τη Morgan Stanley, θα φανεί το αποτέλεσμα και θα αποτιμηθεί/κριθεί αναλόγως. ΟΚ, με παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη, αποκλείοντας όμως -για ακόμη μία φορά τον Τύπο- αλλά καλώντας τους PR.

Ταυτόχρονα εντείνονται τα σημεία τριβής με τους χρηματιστές, καθώς τους κόβει την πλατφόρμα πρόσβασης στις διεθνείς αγορές Xnet, επί της ουσίας, σπρώχνοντάς τους στην αγκαλιά ξένων παρόχων με υψηλότερες τιμές. Για τους επαγγελματίες της αγοράς το θέμα δεν είναι κυρίως συντεχνιακό αλλά ουσιαστικό, απειλώντας την κοινότητα σε βάθος χρόνου.

Σχετικά και όσα δηκτικά επισημαίνει ο συμπαθής ΧΑΜαιλέων.

Το περίεργο, ο επικεφαλής της ΕXΑΕ αποφασίζει την περικοπή μίας κατά τα μέλη του ΣΜΕΧΑ ζωτικής υπηρεσίας χωρίς να έχει διαβουλευτεί προηγουμένως και δίχως -όπως φαίνεται- να την εντάσσει σε κάποιου είδους εναλλακτική στρατηγική ανάπτυξης.

Εχοντας θητεύσει στο ρεπορτάζ επί 4-5 προέδρων της ΕXΑΕ, ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά που αδυνατώ να κατανοήσω το πώς ενεργεί ο επικεφαλής, μάλιστα στον 9ο μήνα της παρουσίας του σε αυτή τη θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v