Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 21 2022

Το 8μηνο της μεγάλης φυγής

Την προσεχή Δευτέρα-Τρίτη διοργανώνεται στο Λονδίνο το 1ο Greek Investment Conference από τη Morgan Stanley για λογαριασμό της ΕΧΑΕ.

Το πρώτο με προγραμματισμένη τη φυσική παρουσία του πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εύλογα να επιχειρεί να περάσει ένα θετικό μήνυμα προς τις αγορές.

Προφανώς αυτό επιθυμεί η εγχώρια επιχειρηματική-επενδυτική κοινότητα. Ωστόσο, με τον αποκαρδιωτικό αριθμό των μόλις 15.635 κωδικών τον Οκτώβριο, για ποια επενδυτική κοινότητα να αναφερθείς, πολύ δε περισσότερο όταν τον Σεπτέμβριο ήταν 17.781 ενεργοί. Και 31.533 τον Φεβρουάριο, δηλαδή σε διάστημα 8 μηνών οι ούτως ή άλλως λίγοι έγιναν λιγοστοί, ελάχιστοι.

Ας μου συγχωρεθεί αλλά από το 1986 ή 1987 που ασχολούμαι με τη μαρκέτα, τέτοιας έκτασης φυγή επενδυτών δεν θυμάμαι. Και υποτίθεται σε μία περίοδο που με νέα διοίκηση το ΧΑ, με φιλόδοξους σχεδιασμούς, με... με... θα συνέβαλε στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αναβάθμισής του. Σε μία περίοδο, που από τα ελάχιστα ουσιαστικά που βγήκαν προς τα έξω ήταν η αντιπαράθεση της διοίκησης της ΕΧAΕ με ένα σημαντικό κομμάτι της χρηματιστηριακής κοινότητας.

Προφανώς για την επενδυτική απίσχναση θα ευθύνεται η λειτουργία της πλατφόρμας Xnet, καθώς όλα τα άλλα ζητήματα έχουν λυθεί (ή είναι σε διαδικασία επίλυσής τους).

Σίγουρα στο Λονδίνο θα ακουστούν «μεγάλα λόγια», που μακάρι να μην αποδειχτούν και αυτά πομφόλυγες.
Αλλά αλήθεια, για αυτό το ΧΑ των 15.635 κωδικών θα μιλήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλεξ Πατέλης;

Ο δε σύμβουλος είναι όντως ικανοποιημένος με αυτή την εικόνα της αγοράς, στην οποία διαδραματίζει ενεργότατο ρόλο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v