Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2022

Πληροφορική: Ενα deal που «δείχνει» άνοδο

Σε μία άνευρη συνεδρίαση όπως η χθεσινή, λιγοστά ήταν τα ενδιαφέροντα της ημέρας. Ετσι δεν πέρασε απαρατήρητη η θεαματική αντίδραση μετοχών εταιρειών του ευρύτερου κλάδου πληροφορικής, με την Qual να ξεχωρίζει και λόγω των αυξημένων συναλλαγών.

Το 10,53% στο 0,45 ευρώ με 724 χιλ. τμχ. δεν αφορά σε ιδιώτες μικροεπενδυτές (άλλωστε και αυτοί σπανίζουν πια) ενώ και το 8,47% στο 1,28 ευρώ της Ιλυδας παραπέμπει σε... αντανακλαστικές αγορές.

Χρηματιστές εκτιμούν πως οι όροι της συμφωνίας Epsilon Net - Εθνικής (σε όρους αποτίμησης) αλλάζουν τα δεδομένα για τον κλάδο, καθώς το deal έγινε σε αυτές τις υψηλές τιμές βασιζόμενο κυρίως στην προοπτική.

Είτε σωστή είτε εσφαλμένη η συγκεκριμένη προσέγγιση, η ουσία είναι πως για τον κλάδο υλοποιούνται (και θα δημοπρατηθούν) σημαντικά επενδυτικά προγράμματα, είναι από την πλευρά λειτουργικού κόστους από τους φθηνότερους ενώ καταγράφει διψήφιο ποσοστό αύξησης στις εξαγωγές.

Μένει να φανεί εάν η χθεσινή έκπληξη (και συναλλακτικά) της Qual ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση ή μέρος της ρευστότητας/κεφαλαίων μετακυλίεται προς μετοχές εταιρειών του κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v