Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2022

Ενέργεια: Υψηλή τάση

Δεν ξαφνιάζει τους εντός παιδιάς επενδυτές η εικόνα που παρουσιάζει ο ευρύτερα εννοούμενος ενεργειακός κλάδος. Η σταθερή άνοδος μετοχών των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Mytilineos, αλλά και Motor Oil, Helleniq Energy στη χθεσινή συνεδρίαση, όπως και η διακριτή συσσώρευση στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με χρηματιστές, η καταγραφή νέων ιστορικά υψηλών (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Mytilineos), πολυετών υψηλών (Motor Oil), ισχυρής αντίδρασης (Helleniq Energy, ΑΔΜΗΕ) οφείλεται σε «ισχυρά χέρια» (κυρίως ξένα) που προσβλέπουν στον συγκεκριμένο κλάδο. Κυρίως στο αποτέλεσμα του μετασχηματισμού του, την προοπτική. Παράλληλα οι προσδοκίες για ευόδωση πολύ σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών ανεβάζει τον πήχη (δυνητικών) υψηλότερων αποτιμήσεων, είτε αφορούν στον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την ανακοίνωση μετασχηματισμού της δομής της Mytilineos, ακόμη και των εξελίξεων για την Enel Romania.

Εάν όντως επιβεβαιωθούν αυτές οι εξελίξεις, τότε οι τρέχουσες αποτιμήσεις -παρά τη θεαματική άνοδο- θα είναι συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο υποτιμημένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v