Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2022

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προς ιστορικά υψηλά

Εως τα 10,44 με τελική τιμή στα 10,40 ευρώ η μετοχή, στη χθεσινή συνεδρίαση. Με αυξημένες συναλλαγές, ενώ διαγράφεται ένα ανοδικό σερί από τη συνεδρίαση της Τρίτης 13 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να πλησιάζει προς τα 10,64 ευρώ.

Εμφανής -και διαγραμματικά- η πιθανότατη ανοδική λύση ενός μακροχρόνιου σχηματισμού -σε βάθος 15ετίας-, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και επιχειρηματικά.

Προφανώς τα κεφάλαια που επενδύονται σε αυτή την άνοδο της μετοχής σχετίζονται με τις εξελίξεις στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και την προεξόφληση ευόδωσης μίας συμφωνίας που θα αλλάξει δεδομένα και ισορροπίες όχι μόνο στον όμιλο αλλά γενικότερα στον ευρύτερα εννοούμενο κλάδο της ενέργειας. Και δη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οσον αφορά στον χρονισμό των ανακοινώσεων, αλίμονο μία τόσο μεγάλη όσο και σύνθετη συμφωνία απαιτεί χρόνο -πολύ χρόνο-, συνεκτιμώντας τους περίπου έντεκα μήνες που χρειάστηκαν για το deal Viva Wallet- JPMC.

Τεχνικά, όπως «μετρά» ο Ηλίας Ζαχαράκης, η υπέρβαση των 10,28 ευρώ δείχνει προς τα 10,68 ευρώ και στη συνέχεια προς νέα ιστορικά υψηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v