Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2023

Ο ΟΔΔΗΧ και η επιβεβαίωση της Société Générale

Κατά γενική εκτίμηση, ενθαρρυντική η χθεσινή «έξοδος» στις αγορές, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή βελτίωση
βασικών μεγεθών της οικονομίας.

Αναλυτικό το ρεπορτάζ της Ελενας Λάσκαρη, θα σταθώ στις προσφορές των 22 δισ. έναντι 15 δισ. πέρυσι τον Ιανουάριο, όπως και το κόστος συγκριτικά με το ιταλικό.

Με τον ΟΔΔΗΧ να «υποχρεώνεται» να αντλήσει 3,5 δισ. -με δεύτερες σκέψεις ακόμη και για 4 δισ.- καλύπτεται το ήμισυ του στόχου των 7 δισ. που είχε θέσει η διοίκησή του πριν τα Χριστούγεννα.

Η Société Générale, με την αλλαγή του έτους (4/1), προέβλεψε πως ο ΟΔΔΗΧ θα ακολουθήσει εμπροσθοβαρή τακτική και ότι το ύψος άντλησης κεφαλαίων θα φτάσει τα 10 δισ. (3 περισσότερα από τον προγραμματισμό του Οργανισμού).

Η γαλλική τράπεζα ήταν που, λίγες μέρες αργότερα, έκανε αίσθηση με την εκτίμηση πως πιθανά ο οίκος Fitch να αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία στην αξιολόγηση της 27ης Ιανουαρίου (*), ενώ συμμετείχε στο σχήμα αναδόχων της χθεσινής έκδοσης. Ο ΟΔΔΗΧ μοίρασε και πάλι έξυπνα το παιχνίδι σε αμερικανικά σπίτια (Goldman Sachs, BofA Securities, JPMC), σε αγγλικά (Barclays), σε γερμανικά (Commerzbank) και φυσικά σε γαλλικά (Société Générale).

(*) πολύ σωστά η Ελενα σημειώνει πως, σε αντιδιαστολή με την υπεραισιόδοξη Société Générale, η συντηρητική JPMC τοποθετεί την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας προς το τέλος 2023-αρχές 2024. Ενα ενδιαφέρον για το ποιος από τους δύο οίκους (ή κανείς) θα επιβεβαιωθεί (ή όχι) στο τέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v