Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2023

Jumbo: Σε νέα ιστορικά υψηλά

Εως τα 21,10 με τελική τιμή στα 20,98 ευρώ, που συνιστούν νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή, στη χθεσινή συνεδρίαση. Η απόλυτη επένδυση τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, ευτύχημα για την επενδυτική/επιχειρηματική κοινότητα, που υπάρχουν και άλλες (λιγοστές) δυνάμεις διαχρονικά στυλοβάτες της.

Με... μύδρους και η χθεσινή παρέμβαση του suis generis επιχειρηματία/βασικού μετόχου στην έκτακτη γενική συνέλευση, ούτως ή άλλως έχει δημιουργήσει «σχολή», αρέσει-δεν αρέσει, έτσι είναι, με τις παρεμβάσεις του να κάνουν αίσθηση.

Η Σοφία Εμμανουήλ έχει αναλυτικές λεπτομέρειες τόσο για τον εξορθολογισμό τιμών και τον κίνδυνο νέου πληθωριστικού σπιράλ όσο για το πρώτο Jumbo που ανοίγει αυτό τον μήνα στο Ισραήλ.

Περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα η συνεισφορά της στήλης -με γνώμονα τη μέτρηση του zaelias- καθώς τα 19,48 έχουν μετατραπεί από αντίσταση σε στήριξη. Οσο η μετοχή είναι σε διαπραγμάτευση πάνω από τα 20 τόσο η τάση είναι επιθετική, με κοντινό στόχο τα 22,26 ευρώ.

Να συνεκτιμηθεί πως με την αποτίμηση στα 2,85 δισ. η Jumbo είναι μία... ανάσα από το να καταστεί το 9ο μέλος του «κλειστού club» των 3 δισ. (και άνω) που απαρτίζεται από τις Coca-Cola HBC (9,037 δισ.), ΟΤΕ (5,941), ΟΠΑΠ (5,330), Eurobank (5,094), Εθνική (4,432), Mytilineos (3,506), ΔΕΗ (3,048) και Alpha Bank (3,004 δισ.).

Επ' αυτού δύο λεπτομέρειες που «δείχνουν» πολλά, με την πρώτη να αφορά στον ΟΤΕ και στην οριακή διαφορά -πλέον- με τον τρίτο ΟΠΑΠ. Θεαματικό το «κλείσιμο της ψαλίδας» προφανώς και σημαίνει διάφορα, συνεκτιμώντας πως με την τελευταία αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI ο ΟΤΕ εκτοπίστηκε από την πρώτη θέση (στάθμισης), με τη Eurobank μετά από χρόνια να επαναφέρει τον τραπεζικό κλάδο στην κορυφή.

Και με τη δεύτερη να αφορά στη Motor Oil, που με αποτίμηση 2,705 δισ. θεωρείται ζήτημα χρονισμού και συγκυρίας να καταστεί και αυτή μέλος του club.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v