Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 28 2023

Τεχνικές συντεταγμένες

Σε σημείο καμπής η Wall Street, μετά από 3 συνεχόμενες εβδομάδες με αρνητικό πρόσημο και την τελευταία χειρότερη από την αρχή του έτους, με τον S&P500 χαμηλότερα των 4.000 μονάδων. Στήριξη στις 3.940 για τους long και σημαντικό σημείο για stop loss πριν το επόμενο βαθύτερο στις 3.876 μονάδες. Αναστροφή τάσης, όπως επιχειρήθηκε χθες, έχει ως στόχευση τις 4.028 μονάδες.

Για το ΧΑ παρά τη θεαματική διαφοροποίηση (σε μήνα/2μηνο και από τα χαμηλά στο τέλος Σεπτεμβρίου), η στάση των ξένων (κυρίως Αμερικανών/Λονδρέζων) συναρτάται με την πορεία της Wall Street, των ευρωπαϊκών αγορών.

Σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη για τον κλάδο-κλειδί ζητούμενη είναι η πειστική υπέρβαση των 907 μονάδων και μετατροπή τους από αντίσταση σε στήριξη για τον ΔΤΡ. Φιλόδοξος στόχος οι 962, αν και προέχει η διασφάλιση των μετόπισθεν στην περιοχή των 875 μονάδων.

Σημαντική για τον FTSE 25 η σημερινή συνεδρίαση λόγω του rebalancing, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει με τη Motor Oil στο επίκεντρο. Διακριτή η «διπλή κορυφή» για τον δείκτη, σχηματισμός που θέλει την προσοχή του και ζητούμενη, για τους long, την κατοχύρωση των 2.730 μονάδων. Εφικτή; Θα φανεί σε ορίζοντα εβδομάδας, έχοντας ως πρώτο stop loss τις 2.680 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v