Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 24 2023

Χρηματιστήριο: Η πολιτική παράμετρος

Σημαντική η μείωση των συναλλαγών/τζίρου σε διάστημα μόλις λίγων συνεδριάσεων. Στα 66,2 εκατ. εχθές, από 76,2 εκατ. την Τετάρτη και 108 εκατ. τις πρώτες δύο συνεδριάσεις της εβδομάδας και από 120 εκατ. την προηγούμενη. Σχεδόν στο ήμισυ ο τζίρος από εβδομάδα σε εβδομάδα, με χρηματιστές να την αποδίδουν στη δραστική μείωση της συμμετοχής ξένων funds, που δείχνουν" να κατεβάζουν ταχύτητα.

Οι ίδιοι παράγοντες της αγοράς τη συνδυάζουν και με την πολιτική παράμετρο, όπως αυτή αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα. Η ανάλυση της Μαρίνας Μάνη για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος παίζει τα ρέστα του στην πρώτη κάλπη, υπό τον φόβο της δεύτερης, ενισχύει -εν μέρει- την εκτίμηση χρηματιστών, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση σκληραίνει την κριτική στο ΠΑΣΟΚ, όπως εξηγεί ο Φίλιππος Πανταζής.

Στις καυτές μεταβλητές της «επόμενης ημέρας» (των εκλογών) αναφέρεται ο ΧΑΜαιλέων -σε εκτενή παράθεση των πιθανότερων ενδεχομένων-, με την κυβερνησιμότητα «κλειδί» για πολλά funds.

Ηδη τα εμβληματικότερα projects της κυβέρνησης (διαγωνισμός Αττικής Οδού, ΙΡΟ για το ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος») αλλά και αρκετά «μεσαιο-μικρά» μετατίθενται για την επόμενη κυβέρνηση, τους επόμενους υπουργούς κ.λπ.

Εύλογη η επιφυλακτικότητα αρκετών ξένων συνεπώς, που μετά και την τελευταία τοποθέτηση του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ την έκανε ακόμη μεγαλύτερη. Εκτίμηση παραγόντων της αγοράς, που μένει να επιβεβαιωθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις (σημερινή+5) του Μαρτίου.

Με την 21η; ή 28η Μαΐου; -σχετικά- κοντά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v