Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2023

Αντιστάθμιση μέσω ποιότητας

Σε δυσχερή θέση οι επενδυτές, και λόγω της αβεβαιότητας/ρευστότητας στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
Περίοδος που σημαντικός αριθμός τους στρέφεται -και πάλι- προς ασφαλέστερα καταφύγια, προτάσσοντας τα ποιοτικά στοιχεία και τις προοπτικές εταιρειών με υγιείς ισολογισμούς.

Η περίπτωση της Coca Cola HBC είναι ενδεικτική της στάσης των «ισχυρών χεριών», με τον όμιλο σε ολική επαναφορά (από τα χαμηλά Μαρτίου 2022) τόσο στο Λονδίνο (όπου η κύρια αγορά διαπραγμάτευσης για την Coca Cola Hellenic στον FTSE 100) όσο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου καταλήγει μικρό μέρος εντολών.

Ο μοναδικός τίτλος -από τους 25- του FTSE 25 με θετικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, με μόλις δύο αρνητικά «κλεισίματα» από τα τέλη Μαρτίου, με αποτίμηση -πλέον- ξανά μεγαλύτερη των 10 δισ.

Μπορεί τα ποιοτικά στοιχεία, οι προοπτικές μιας εισηγμένης να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά στις πιέσεις των πωλητών στις αγορές; Ενδεικτική η περίπτωση της Coca Cola HBC, απαντά στο ερώτημα. Η ανακοίνωση νωρίτερα μεγεθών πρώτου 3μήνου, ενισχύει το επιχείρημα.

Πλέον η προσοχή στην ανακοίνωση ανάλογων στοιχείων, κατ' αρχάς αύριο στη Mytilineos. Και σε Πειραιώς, Alpha Bank, επίσης ενδεικτικά της κατάστασης του εγχώριου συστήματος, σε συγκυρία αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v