Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2023

ΑΙ: Με αφορμή την Nvidia

Ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια η αποτίμηση της Nvidia, που πριν 10 χρόνια δεν έφτανε τα 8 δισ. δολάρια. Τάξη μεγέθους που «ζαλίζει», όπως και οι εξελίξεις στον κλάδο της «Τεχνητής Νοημοσύνης».

Πρόκειται για την πρώτη των Artificial Intelligence που εισέρχεται στο πολύ πολύ κλειστό club των trillionaires, δίπλα σε Amazon, Apple, Google και Microsoft.

Από τα θέματα επικαιρότητας διεθνώς, ειδικότερα στις ΗΠΑ, και δεν εννοώ επενδυτικά/χρηματιστηριακά, καθώς πληθαίνουν οι φωνές προβληματισμού για τη διάσταση εξέλιξης του φαινομένου. Ενδεικτικά όσα σημειώνονταν στο σχετικό θέμα του Euro2day.gr (ανακοίνωση του Center for AI Safety) αλλά και τη διάγνωση του Dr Money γιατί απειλεί την «ανέμελη» Ελλάδα.

Εμμεσα παρεμφερές το θέμα, που θίγει επίσης ο Dr Money σήμερα για τις κυβερνοεπιθέσεις (μείζον το πρόβλημα και με την Τράπεζα Θεμάτων), που δεν μπορεί κάποιος να προσπεράσει χωρίς να προβληματιστεί. Η αναφορά του ειδικού Μανώλη Σφακιανάκη πως η ένταση της επίθεσης έχει σκοπό -σύμφωνα με τον ίδιο- να δείξει προς κάθε κατεύθυνση ότι κάτι θέλουν... και ίσως κάτι θα ακολουθήσει.

Παρεμπιπτόντως η διαγραμματική απεικόνιση -δια χειρός Ηλία Ζαχαράκη- είναι ενδεικτική των επερχόμενων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v