Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2023

Η Mytilineos, η Τεχνητή Νοημοσύνη και η τάση

Η Mytilineos παρουσίασε χθες το νέο «παιδί» του Ομίλου, με τα αποκαλυπτήριά του αντάξια των πρωτοποριακών λύσεων που προτείνει η Avokado.

Η Αθηνά Καλαϊτζόγλου έχει τις λεπτομέρειες, για αυτό και θα περιοριστώ στο γεγονός πως για ακόμη μία φορά ο βασικός μέτοχος και η ομάδα του είναι οι πρώτοι που κάνουν ένα... άλμα μπροστά, σ' ένα μέλλον -όχι τόσο μακρινό- που ειδικά στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει -ήδη- τη λογική της τάσης.

Θα σταθώ σε ετούτο(*): η ανάδυση της τεχνητής νοημοσύνης -του Artificial Intelligence- με αιχμή εργαλεία της λεγόμενης Generative AI, όπως το ChatGPT και το Stable Diffusion, δεν βοήθησε απλά στην ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου αλλά τον καθοδηγεί σε πρωτοφανή ανάπτυξη.

Σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλά ένα κομμάτι του τεχνολογικού κλάδου αλλά είναι η προβολή του ίδιου του κλάδου από το άμεσο μέλλον και πέρα. Είναι ο κυρίαρχος του κλάδου το ΑΙ.

Προσπαθώ να «δω» αυτό το νέο «παιδί» της Mytilineos -αποφεύγοντας την ευκολία να αναφερθώ στα επενδυτικά/χρηματιστηριακά... θαύματα που συντελούνται στη Wall Street, με ενδεικτική μεν την περίπτωση της Nvidia αλλά και τη στροφή κολοσσών όπως η AlphaBet (Google), η Meta, η Microsoft κ.λπ.- μέσα από το πρίσμα της «επόμενης ημέρας» όσον αφορά στις εφαρμογές από την καθημερινότητα μέχρι τα πολύ πιο σύνθετα.

(* ) ομολογώ την... αμαρτία μου, πως χρειάστηκαν ώρες ασχολίας του υιού μου Κωνσταντίνου για να καταλάβω έστω και λίγο τι «παίζει» με όλο αυτό που «γεννιέται» εκτός συνόρων (ΗΠΑ, Ταϊβάν κ.α.). Για να καταλήξω πως για να καταπιάνεται εντός πρώτος ο βασικός μέτοχος της Mytilineos, είμαστε όντως μπροστά σε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Απ' όλες τις απόψεις.

Avokado λοιπόν, για να δούμε αυτό το νέο «παιδί» στα πρώτα βήματά του και το σημαντικό, τι... περπατησιές ανοίγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v