Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2023

Mytilineos-ΟΔΔΗΧ «ξεκλειδώνουν» τις αγορές

Οι πρώτες μετεκλογικές κινήσεις από τον ιδιωτικό και δημόσιο/κρατικό τομέα. Εχθές η Mytilineos ανακοίνωσε την πρόθεση για έκδοση ομολόγου (στην ελληνική αγορά), σήμερα γίνεται γνωστό πως ο ΟΔΔΗΧ θα υλοποιήσει ένα επιθετικό πρόγραμμα διαχείρισης χρέους.

Παράλληλος ο χρονισμός, από την άποψη πως η εισηγμένη βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας της -έχοντας προχωρήσει σε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις εκτός συνόρων-, αλλά και ο Οργανισμός σε μία ευτυχή συγκυρία για τα δημόσια οικονομικά.

Επιθετική διαχείριση για το δεύτερο 6μηνο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελενας Λάσκαρη, έχοντας πετύχει την πιο άνετη κάλυψη ετήσιων στόχων πριν -καν- την ολοκλήρωση του πρώτου.

Μετά από πολύμηνη αδράνεια της ελληνικής αγοράς ομολόγων, η έκδοση ύψους 300 έως 500 εκατ. από τη Mytilineos. Μετά από επίμονη πειστική αποκλιμάκωση του κόστους των ελληνικών ομολόγων -η νέα ψήφος εμπιστοσύνης από Moody's και Standard & Poor's- σχεδόν με το που έκλεισε η κάλπη -σε σημείο που το ελληνικό 10ετές πλησιάζει το αντίστοιχο ισπανικό. Με φιλόδοξο στόχο την εγγύτητα με το πορτογαλικό.

Νωρίτερα, το GR10Y στο 3,527%, έναντι 3,291% του SP10Y.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v