Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 14 2023

Αμοιβαία: Με 13,6 δισ. σε υψηλά 15ετίας

Παράλληλη με την άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών η πορεία της πλειονότητας των «ελληνικών περιουσιακών στοιχείων», ισχυρή ένδειξη πως η βελτίωση και ευρύτερη είναι και εμβαθύνεται σταδιακά.
Ενας από τους «καθρέφτες» αυτής της σταθερά βελτιούμενης εικόνας η αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σιαμπράκο, «... μετά από αρκετές εβδομάδες με ξεκάθαρη ανοδική διάθεση, το αμέσως προηγούμενο επταήμερο που διανύσαμε επεφύλαξε μικρές αναταράξεις, οι οποίες ξεπεράστηκαν με άνεση, λόγω της αρωγής των μεριδιούχων και της συνέχισης των εισροών, αλλά και των θετικών αποδόσεων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται σε ελληνικούς μετοχικούς τίτλους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν το Ενεργητικό να αναρριχηθεί σε νέα υψηλά έτους και 15ετίας. Η αξία της συνολικής κεφαλαιοποίησης διαμορφώθηκε στα 13,596 δισ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 24,94% σε σχέση με την έναρξη της χρονιάς. Η απόλυτη αύξηση του Ενεργητικού ανέρχεται σε 2,714 δισ. ευρώ, ενώ οι εισροές παραμένουν ο πρωταρχικός πρωταγωνιστής στην εν λόγω αύξηση, με επιμέρους αξία 1,588 δισ. ευρώ (ρυθμός εισροών προς άνοδο κεφαλαιοποίησης 58,50%)».

Με την επιστροφή προς την επενδυσιμότητα να συνεχίζεται κόντρα στο διαμορφούμενο υφεσιακό περιβάλλον στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v