Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2023

Πυρκαγιές: Είναι και το... αφήγημα

Πολλαπλό το κόστος από τις καταστροφικές πυρκαγιές, πέραν όλων των άλλων δραματικών επιπτώσεων (σε ανθρώπινες ζωές, φυσικό και ζωϊκό πλούτο, μελλοντικές συνέπειες κ.λπ.), είναι προφανές πως υφίσταται και οικονομικό.

Οι πυρκαγιές απειλούν τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου για τον προϋπολογισμό. Αγνωστο αλλά πιθανώς μεγάλο (και) το οικονομικό κόστος, σύμφωνα με το σχετικό θέμα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση «ακονίζουν τα μαχαίρια» για αυτό το τόσο μείζον θέμα, σημείωνε η Μαρίνα Μάνη.

Ωστόσο, μιλώντας όλο αυτό το διάστημα με ανθρώπους της αγοράς, διαπιστώνω ότι αναδεικνύεται και ένα άλλο ζήτημα, που σχετίζεται με το λεγόμενο «κυβερνητικό αφήγημα», αυτό που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση (κυρίως) προς τους ξένους αποδέκτες. Και στο συγκεκριμένο είναι διακριτό ένα, κατ' αρχήν... γκριζάρισμα της εικόνας περί ισχυρής περιφερειακής δύναμης, αποτελεσματικού επιτελικού κράτους.

Οι πυρκαγιές (στον προηγούμενο κύκλο) ειδικά στη Νέα Αγχίαλο και τώρα στην ευαίσθητη -πολλαπλώς- και (γεωστρατηγικά) αναβαθμιζόμενη Αλεξανδρούπολη έχουν και άλλα κόστη πέραν των προφανών.

Με τον εν εξελίξει κύκλο (καταστροφών) καταδεικνύεται η δραματική αρρυθμία της κυβέρνησης -που πολιτικά αφορά την ίδια/άντε και τους ψηφοφόρους της-, οι συνέπειές της όμως και το δραματικό αποτέλεσμα όλους μας.

Αδιακρίτως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v