Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2023

Κομισιόν υπερθεματίζουσα

Ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων για φέτος, το 2024 και το 2025 προβλέπει η Κομισιόν, καθώς παράλληλα και επίτευξη πολύ υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η θεώρηση της Κομισιόν βασίζεται στον αντίκτυπο της εισροής των κεφαλαίων του RRF και των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, που απαιτούνται για τη χρησιμοποίηση τω ευρωπαϊκών πόρων.

Θέση που αποτυπώνεται στην ομολογουμένως θεαματική ανταπόκριση των αγορών στο placement για το 22% της Εθνικής, στη μείωση της τιμολόγησης του 10ετούς που επανεξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ -με 3,76% από 4,34% μόλις ένα μήνα πριν/18 Οκτωβρίου- στο όφελος που θα έχουν οι τράπεζες από τη με ευνοϊκότερους όρους έκδοση ομολογιών, άντλησης κεφαλαίων, το προσεχές διάστημα.

Ενδιαφέρουσες οι περισσότερες διαπιστώσεις/παρατηρήσεις, ξεχωρίζω ότι: στην αγορά εργασίας έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ελλείψεων εργατικού δυναμικού σε βασικούς τομείς (κατασκευές, υπηρεσίες). Με την αύξηση των ονομαστικών μισθών και την επιβράδυνση του πληθωρισμού, οι πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων αναμένεται να γίνουν θετικές το 2023, μετά από συρρίκνωση το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v