Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2024

Οι δύο όψεις του νομίσματος

«Οχι» Βακάκη σε νέες ανατιμήσεις -λόγω και των εξελίξεων στην Ερυθρά Θάλασσα-, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πέννυ Κούτρα.

Συγκυριακές χαρακτηρίζει/εκτιμά τις νέες αναταράξεις με αφορμή την κρίση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής ο βασικός μέτοχος της Jumbo. Εχει ενδιαφέρον η άποψή του, καθώς επιβεβαιώθηκε πλήρως στην πρώτη κρίση της ναυλαγοράς (από τους πρώτους ευρωπαίους επιχειρηματίες που «έκοψε» τις παραλαβές/προμήθειες από μακρινές αγορές).

Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να «αγοράσει» πληθωριστικό τζίρο, υποσημειώνοντας ωστόσο ότι οι προβλέψεις για το 2024 καθίστανται ρευστές, εφόσον κανείς δεν γνωρίζει αν οι υφιστάμενες συνδυαστικές πιέσεις στο κόστος λειτουργίας και διάθεσης πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αυτή είναι μία όψη (καλύτερα άποψη/εκτίμηση του Απόστολου Βακάκη), η άλλη αποτυπώνεται -ήδη για τον Ιανουάριο- στα στοιχεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και καταγράφει η Ελενα Λάσκαρη. Σε αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η ανάλυση των Καναδών της DBRS, που ναι μεν αναφέρονται σε περιορισμένες -προσώρας- επιπτώσεις, αλλά προειδοποιούν και για το ενδεχόμενο/κίνδυνο μείωσης ακόμη και πάνω από το 30% του μεταφορικού έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v