Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 6 2024

Ποια αναβάθμιση;

Μπορεί οι αρμόδιοι να ευαγγελίζονται την προοπτική αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την επάνοδό του στην κατηγορία των ανεπτυγμένων το 2025, πλην όμως πίσω από τις πομφόλυγές τους κρύβεται η καθημερινότητα που θα έπρεπε να προβληματίζει ήδη.

Αφορμή παίρνω από ένα περιστατικό στη χθεσινή συνεδρίαση: Στις 10:31, με «ανοιχτή» εντολή πώλησης συνολικά 6 τεμ., τα Πλ. Κρήτης βρέθηκαν να υποχωρούν στα 14,40 ευρώ (-10%) και έκλεισαν αμετάβλητα χωρίς να κάνουν άλλη συναλλαγή, καθώς δεν διαμορφώθηκε τιμή.

Γιατί το αναφέρω; και από τον Σεπτέμβριο 2023 η διοίκηση της ΕΧΑΕ έχει υποβάλει στην ομόλογη της Κεφαλαιαγοράς το πλαίσιο κανόνων που θα αφορούν την ελεύθερη διασπορά, τη συναλλακτικότητα, την αποτίμηση κ.α. προϋποθέσεις, κίνητρα ώστε να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση.

Στο παζάρι ΕΧAΕ - Κεφαλαιαγοράς για τον νέο κανονισμό ενόψει αναβάθμισης αναφερόταν ο Στέφανος Κοτζαμάνης (στις 29 Φεβρουαρίου), με τον ίδιο να έχει καταγράψει (στις 8 Φεβρουαρίου) τον διάλογο μεταξύ των δύο φορέων.

Σπεύδε βραδέως, αλίμονο για ένα σχετικά απλό ζήτημα, άραγε τι να περιμένει η κοινότητα όσον αφορά στα ουσιώδη και τα καίρια που απαιτούν οι ξένοι οίκοι.

Περιστατικά όπως το χθεσινό -ενδεικτικό και μόνο μίας εκ των χρόνιων παθογενειών- ή η... τραγελαφική μη ενημέρωση των βασικών μετόχων της Entersoft για να μην πάμε στα «χοντρά», δηλαδή τον κίνδυνο παραγραφής του σκανδάλου Folli Follie -κοντεύει 5ετία πια- για ποια αναβάθμιση συμβάλλουν.

Από τα απλά/καθημερινά μέχρι τα σύνθετα/χρονίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v