Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 17 2024

Mezzanines: Με το... μοιρογνωμόνιο του ΟΑΚ

Οι 4 στις 13 μετοχές με θετικό πρόσημο στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν mezzanines. CairoMezz με 5,61% στο 0,301 ευρώ, GalaxyCosmos με 1,44% στο 0,706 ευρώ, PhoenixVega με 1,28% στο 0,0793 ευρώ και Sunrise με 0,33% στο 0,3005 ευρώ.

Δεν το λες και άσχημα -το 4 στις 13- και μάλιστα σε μία συνεδρίαση όπως η χθεσινή.

Στα mezzanines αναφέρεται καιρό τώρα -ίσως πρώτος- ο ΟΑΚ, αναλύοντας/εξηγώντας από τη σύνθεση αυτών των ειδικού χαρακτήρα σχημάτων μέχρι τον μηχανισμό εισπραξιμότητας/εσόδων.

Για αυτό και σήμερα αναπαράγουμε τη χθεσινή παρέμβασή του:

«... oι διοικήσεις των τραπεζών, κατά πάσα βεβαιότητα, θα προχωρήσουν στην αγορά πακέτων δανείων από τις εισηγμένες mezzanines. Αυτό θα καταστήσει εμπροσθοβαρή την είσπραξη τόκων, με πιθανότερο ενδεχόμενο τη δημιουργία υπεραξιών σε εύλογο χρόνο. Δηλαδή μέσα στο 2024. Μέγα κερδισμένο το CairoMezz, καθώς έχει λαμβάνειν αναδρομικά τόκους 4 ετών. Πότε; Αμέσως μετά την εξόφληση των senior bonds. To πιθανότερο; Τα έσοδα (τόκων) θα είναι περισσότερα από την αποτίμηση της εισηγμένης. Αναλογικά, θα ευνοηθούν και τα άλλα mezzanines -μόνο που τη μερίδα του λέοντος θα την πάρει το CairoMezz. Θυμίζω πως είναι το μόνο που θα έχει λαμβάνειν αναδρομικά...».

Στα όσα κατατοπιστικά αναφέρεται ο ΟΑΚ να συμπληρώσω (θυμίζοντας) δύο λεπτομέρειες: Με ποσοστό 33,02% η Fairfax στην εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά Cairo Mezz (2/10/2020). 

Μηδενίστηκε η συμμετοχή της Waterwheel Capital (11/4/2024).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v