Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2025

ΧΑ: Ενα διαφορετικό road show των small caps

Για τις 5 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο το επενδυτικό συνέδριο ATHEX Small Cap Conference 2025.

Με τη συμμετοχή 20 εταιρειών: Alpha Trust Ανδρομέδα, AS Company, Elton, European Innovation Solutions, Interlife, Κυριακούλης, Μύλοι Λούλη, Mediterra, Μοτοδυναμική, Moda Bagno, Onyx, Orilina, Παπουτσάνης, Performance Technologies, Πετρόπουλος, Q&R, Real Consulting, Revoil, Softweb, Unibios και στόχο την υποστήριξη της πρόσβασης των εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης σε επενδυτικά κεφάλαια.

Αξιόλογη προσπάθεια, συνεκτιμώντας όσα είπε ο Γιάννος Κοντόπουλος στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη μετάταξη της Real Consulting από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά -με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Οπως θύμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, η Real Consulting είναι η πέμπτη εταιρεία που ακολουθεί τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Τη χρησιμότητα της χρηματιστηριακής αγοράς ως πηγή άντλησης κεφαλαίων -εφαλτήριο για την ενίσχυση μίας εταιρείας- ανέδειξε ο Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης στο περιθώριο της σχετικής εκδήλωσης για τη Real Cons.

Περίπτωση που όπως και σε αυτήν της έκδοσης εταιρικού ομολόγου από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενίσχυσε την άποψη επαγγελματιών της αγοράς πως ένα μέρος της κοινότητας αναζητεί επενδυτικές εναλλακτικές (από συντηρητικές όπως ένα εταιρικό ομόλογο, μέχρι λιγότερες όπως η τοποθέτηση σε μία μετοχή). Παράλληλα, με αρκετούς επιχειρηματίες οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχυθούν κεφαλαιακά μέσω της κεφαλαιαγοράς.

Το συνέδριο της 5ης Νοεμβρίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, κρίνοντας δε από τη σύνθεση (των 20 εταιρειών), τουλάχιστον οι 5 έχουν βγει κερδισμένες (επιχειρηματικά/επενδυτικά), αξιοποιώντας τα «εργαλεία» που διαθέτει η συγκεκριμένη αγορά.

Είναι όντως καλύτερη (σε σχέση με άλλοτε) η συγκυρία, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ, ας μη μείνει ανεκμετάλλευτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο