Με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση της FF OPSCO φαίνεται πως κάτι ξανακινείται, όσον αφορά δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία -εν προκειμένω ακινήτων- της παλαιάς FF Group.
Πώς έχει η υπόθεση: Τον Σεπτέμβριο του 2023, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών δικαίωσε την εταιρεία, αποδεσμεύοντας τα ακίνητα με το σκεπτικό ότι η αποδέσμευση εξυπηρετεί όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον μέσω της διάσωσης μιας ελληνικής επιχείρησης, αλλά και το ίδιο το ταμειακό συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου, αφού στα εν λόγω ακίνητα υπάρχουν υποθήκες υπέρ του.
Η θετική αυτή εξέλιξη ακυρώθηκε στη συνέχεια από τον Άρειο Πάγο, μετά από αίτηση αναίρεσης του αντεισαγγελέα, για καθαρά τυπικούς λόγους, λόγω εκκρεμότητας της ποινικής δίκης. Έτσι, η υπόθεση επανήλθε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο, χωρίς να εξετάσει επί της ουσίας το αίτημα, αποφάσισε τη δήμευση των ακινήτων.
Ωστόσο, τελευταίες εξελίξεις θέλουν την όλη υπόθεση να επανεξετάζεται, με ανοιχτό το ενδεχόμενο αποδέσμευσης συγκεκριμένων assets.
Δεδομένου ότι αφορά σημαντικά στοιχεία/ακίνητα όπως τις εμβληματικές εγκαταστάσεις της (παλαιάς) FF Group στον Αγιο Στέφανο, το κατάστημα στη Σαντορίνη, όπως και ακίνητα επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης και αποθηκευτικούς χώρους στο Ψυχικό.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους -οι οποίοι χειρίζονται σκέλος της υπόθεσης-, το ενδεχόμενο αναστροφής της απόφασης είναι πιθανό, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους εξηγεί τις κρούσεις που έχουν δεχτεί από την πλευρά ΑΕΕΑΠ.
Εύλογο το ενδιαφέρον (των ΑΕΕΑΠ) για το ενδεχόμενο να βγουν προς πώληση συγκεκριμένα ακίνητα. Παράλληλα, σε μία τέτοια περίπτωση, η FF OPSCO θα αποκτούσε ρευστό, πολύτιμο για την εύρυθμη συνέχιση λειτουργίας της.