Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2008

Το μεγάλο γύρισμα στα ΕΛΠΕ

ΕΛΠΕ. Τι γύρισμα και αυτό στα Ελληνικά Πετρέλαια! Στα 8 ευρώ ξοδεύτηκαν περίπου 1,2 εκατ. ευρώ, για να αντιδράσει η μετοχή προς τα 8,4 ευρώ στο κλείσιμο. Για την εισηγμένη να προσεχθεί πως καλά ενημερωμένες πηγές ισχυρίζονται ότι ο όμιλος φαίνεται να επιθυμεί τη συντήρηση της τιμής στο επίπεδο της λογιστικής αξίας. Κάτι τέτοιο, αναφέρουν, θα μπορούσε να σχετίζεται και με το ενδεχόμενο της έμμεσης ενίσχυσης της θέσης της Paneuropean Oil & Industrial Holdings (POIH), που ελέγχει το 33,27% (με το υπόλοιπο να φαίνεται ακόμη στο ελληνικό δημόσιο με 27,46% και με 8,02% η ΔΕΚΑ). Η διοίκηση των ΕΛΠΕ  πέρασε από το Δημόσιο στον όμιλο Λάτση ουσιαστικά στο τέλος του 2007, δηλαδή αρκετά νωρίτερα από την 1η/5/08, οπότε και έληγε τυπικά η περίοδος μεταβίβασης.

Κινήσεις που συνάδουν προς την προτεραιότητα που αποδίδει η διοίκηση στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του 1,3 δισ. ευρώ. Εκτός από τη "νέα γενιά" (κ. Ευθύμιος Χριστοδούλου - πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Ιωάννης Κωστόπουλος - διευθύνων σύμβουλος) και η παλαιά φρουρά (από την εποχή του καπετάν-Γιάννη), δηλαδή τόσο ο κ. Θεόδωρος Αχιλλέας Βάρδας όσο και ο κ. Πέτρος Καλατζής θεωρούν καθοριστική την αναδιάρθρωση-εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Πετρελαίων. Ο τελευταίος (η νομική ψυχή της εισηγμένης) θεωρείται και ο ενδιάμεσος με τον κ. Ευάγγελο Χρόνη, ο οποίος έχει την υψηλή επιστασία στον όμιλο Λάτση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως αυτή την περίοδο και για αρκετό καιρό ακόμη η χρηματιστηριακή εικόνα δεν θα απασχολεί ιδιαίτερα τη διοίκηση των ΕΛΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v