Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2008

Είδες η… ΔΕΗ!

Έργα και ημέρες της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, που ενώ από τη μια αυξάνει τα τιμολόγια λόγω οικονομικών προβλημάτων και στενότητας από την άλλη δεν διεκδικεί ρήτρες από μεγαλοσυνεργάτες της.

Σε σχετικό θέμα του Μιχάλη Καϊταντζίδη (από την "Ελευθεροτυπία" της 9ης/7) γίνεται λόγος για διαγραφή ποινικής ρήτρας 3,3 εκατ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο που θα έπρεπε να καταβάλει η Siemens. Αυτό γιατί η γερμανική εταιρία δεν κατάφερε (σύμφωνα με το δημοσίευμα) να παραδώσει μέσα στις προθεσμίες υλικό για την αναβάθμιση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Αυτό έχει ως συνέπεια σε μέρες καύσωνα και προβλημάτων στην παροχή ρεύματος η επάρκεια της χώρας να κρέμεται από μία κλωστή, αφού η Siemens δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τις εργασίες στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, με συνέπεια η μονάδα να παραμένει εκτός λειτουργίας.

Τελικά, η δημόσια αυτή επιχείρηση λειτουργεί άλλοτε με… δημόσια κριτήρια, άλλοτε με…ιδιωτικά και όποτε παρίσταται ανάγκη με μικτό σύστημα. Άριστα! Με τη διοίκηση να αιτείται αυξήσεις και νέες αυξήσεις επί αυξήσεων. Και χωρίς αποτέλεσμα, εάν κρίνουμε από τα ισχνά οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v