Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2008

Συνεχίζει το χορό η "παρέα του Λονδίνου"

Συνεχίζονται οι συντονισμένες πωλήσεις των… γνωστών-αγνώστων σε επιλεγμένες μετοχές εταιριών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Η γνωστή, σύμφωνα με αρκετούς παράγοντες της αγοράς, "παρέα του Λονδίνου" γνωρίζει πολύ καλά πως ελλείψει ουσιαστικών εντολών αγοράς μπορούν μπορεί πολύ εύκολα να αποκομίσει υπεραξίες από τη συνεχιζόμενη υποτίμηση του FTSE 20 αλλά και τραπεζικών μετοχών και χαρτιών του 20άρη.

Το κόστος της μόχλευσης περίπου στο 1/5 από αυτό του παιχνιδιού στην υποκείμενη αγορά μετοχών. Ο δανεισμός τίτλων παραμένει σε χαμηλό επιτοκιακό επίπεδο-κόστος, που σε κάθε περίπτωση είναι ελάχιστο μπροστά στις υπεραξίες.

Συν τοις άλλοις, έχουν την απόλυτη ευχέρεια και κάλυψη του νόμου να κινούνται απευθείας, εκτός συστήματος συναλλαγών ΕΧΑΕ, να προσυμφωνούν τις τιμές πώλησης - αγοράς και να διαμορφώνουν προσφορά και πτωτική τάση.

Μέχρι και χαμηλότερα των 13 ευρώ πέτυχαν… οι γνωστοί-άγνωστοι να ρίξουν χθες την τιμή του ΟΤΕ. Περίπτωση ενδεικτική, κυρίως όμως χαρακτηριστική μιας συνεχιζόμενης απαξίωσης που μεγεθύνεται και διατρέχει όλο και μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Προφανώς, κατά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις αρχές και τους λοιπούς κρατούντες, όλα βαίνουν καλώς. Εάν έτσι θέλουν, από τη στιγμή που μπορούν, έτσι θα είναι.

Πέραν όμως της μεμψίμοιρης διάθεσής μας, υγεία και χρόνια καλά, χρόνια πολλά σε εορτάζοντες και εορτάζουσες ανήμερα της Παναγίας. Μεγάλη η χάρη Της!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v