Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2011

Με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση

Πάνω από τις 655 μονάδες ξεκίνησε σήμερα ο FTSE 20, που αντέδρασε νωρίτερα έως τις 665,03 μονάδες, ικανοποιώντας την πρώτη τεχνική προϋπόθεση.

Παραθέτουμε και το διάγραμμα του δείκτη και την προσέγγιση του φίλου Δημήτρη Γονιδάκη (roote.gr) και εντείνουμε την παρακολούθησή μας στους βραχυπρόθεσμους ταλαντωτές.

«Από την αγορά και τον μεγάλο μας δείκτη ζητήσαμε χτες να μας δώσει μια ανοδική αντίδραση. Μερικών ωρών όπως τη χαρακτηρίσαμε. Δείξαμε στο διάγραμμα το βελάκι λίγο παρακάτω από το χτεσινό χαμηλό του 645 και μετά το βάλαμε στην περιοχή του 659. Το make or break πάντα στην παλιά μας ζώνη του 675+-.

Σήμερα ο εικοσάρης μάς έδωσε αυτήν την ταλάντωση με ακρίβεια. Θα αναρτηθούν και τα δύο γραφήματα, και το χτεσινό και το σημερινό, για να δούμε τη σύγκριση των συνεδριάσεων. Καθώς και τη συνέχεια, αν πάει κατά τον σχεδιασμό μας, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ πάντα με άξονα αναφοράς την περιοχή αυτή που είχαμε και χτες με την πράσινη σκίαση και την ίδια τοποθετούμε και σήμερα.

Οι αναμενόμενες επόμενες ταλαντώσεις με τη συνθήκη του make or break είναι όπως και οι χτεσινές. Η βοήθεια έρχεται βασικά από τον ΟΤΕ, στον οποίο μαζί με εμάς έχουν εστιάσει το κερδοσκοπικό τους ενδιαφέρον και άλλοι πολλοί. Έχουμε ασχοληθεί πολύ με αυτή τη μετοχή και ελπίζουμε να μας δικαιώσει μέχρι το τέλος.

Τα μεσοπρόθεσμα γραφήματα έχουν αναρτηθεί και στο Profit Maps, αλλά και την Κυριακή. Μια σταθερή θέση με άξονα αναφοράς στο 6.96 και προσδοκία υψηλότερων του 8.58. Και καθημερινές ταλαντώσεις για το trading. Σήμερα μας έφυγε για μερικά cent αφού περιμέναμε το 7.37 και έκανε 7.43. Οφείλεται καθαρά στο κυνηγητό που της γίνεται από τους αγωνιώδεις κερδοσκόπους. Ο σχηματισμός πάντως δεν έχει λυθεί, αλλά συνεχώς μεταλλάσσεται. Έχοντας τώρα βάλει από κάτω το 7.75 - 7.780 και πάλι και μπροστά το 8.04 και το 8.21.

Ο έτερος Καππαδόκης, η φίλη μας η Εθνική, ψαρεύει σε θολά νερά για δεύτερη ημέρα κάτω από το pivot του 5.62. Η σημερινή ταλάντωση έγινε στην ακρίβεια σύμφωνα με το διάγραμμα της Κυριακής με το 5.35 και το 5.60. Μια καθαρή νίκη του 5.62 θα έβαζε πάλι κόσμο στο χαρτί. Εμπειρικά πιστεύουμε πως όποτε αυτό γίνει την πρώτη φορά θα είναι ψευδές. Και τη δεύτερη αληθινό. Το 5.21 εξακολουθεί να είναι το σημείο πολικότητας για τα ημερήσια διαγράμματα. Ενδοσυνεδριακά μπορούμε να δούμε και το 5.07 και 5.14.

Το ευρώ ξαναπάτησε το 4260/80. Κρατώντας το, έχει στόχο στο 4380 μετά μια διόρθωση και στο 4440. Αν στο χτεσινό επεισοδιακό χαμηλό έγινε όλη η διόρθωση, θα φτάσει στο 4636 μέχρι τις 22 - 24 του μήνα. Αν χρωστάει από τα προαναφερθέντα επίπεδα αποκρούσεις και συνέχιση του διορθωτικού, θα πάει για χαμηλό ή υψηλότερο χαμηλό για τις 22 - 24 και υψηλότερα σημεία μετά για τον Μάη. Εμείς είχαμε κρίνει πως κάτι θα γίνει στις 15 και κάτι στις 22 - 24 (αργίες κ.λπ.). Αναμένουμε στο ακουστικό και στις οθόνες μας
».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v