Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2011

Η επιστροφή του Mr. Finansbank

Με ευρεία δημοσιότητα και αρκετά «πρωτοσέλιδα» υποδέχτηκαν τα ΜΜΕ της γείτονος την επιστροφή του Husnu Ozyegin στην τραπεζική αγορά της Τουρκίας.

Ο Mr. Finansbank, αφού αρχικά εξαγόρασε τη Millennium Τουρκίας, θυγατρική του πορτογαλικού ομίλου, προχώρησε στη μετονομασία της σε Fibabanka (καθώς πλέον υπάγεται στον όμιλο FiBa του Tούρκου μεγαλοεπιχειρηματία).

Όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα της "Zaman", το κόστος εξαγοράς έφτασε στα 61,8 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα τράπεζα σε συνεργασία με την Credit Europe Bank προγραμματίζει την επέκτασή της και σε άλλες αγορές πέραν της ρωσικής, της ελβετικής, της γερμανικής, της βελγικής και άλλων επτά χωρών, όπου η CEB εξυπηρετεί ήδη 3,5 εκατομμύρια πελάτες.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά τόσο στην εξαγορά της Finansbank από τον όμιλο της Εθνικής (το 2005) όσο και στο συνολικό τίμημα (5,5 δισ. ευρώ, να μην ξεχνιόμαστε) που είχε καταβάλει τότε η ελληνική πλευρά, επί θητείας του κ. Τάκη Αράπογλου.

Κρατάμε στα υπόψη τη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση γιατί, σε μία περίοδο όπου οι δανειστές, η τρόικα πιέζουν ασφυκτικά τους Έλληνες τραπεζίτες για συγχωνεύσεις και πωλήσεις των θυγατρικών τους στη ΝΑ. Ευρώπη, εκτιμούμε πως πολύ δύσκολα θα αποφύγουμε τη… συνάντησή μας με τον Mr. Finansbank ή κάποιον άλλον συμπατριώτη του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v