Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 19 2011

Ο καταργηθείς… υπουργός της κυβέρνησης(*)

Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει χθες η κυβέρνηση, μετά τις έντονες και επαναλαμβανόμενες πιέσεις που έχει δεχτεί από την Ευρώπη "να κάνει κάτι" ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει ακόμα και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα στις περιπτώσεις όπου καταργούνται φορείς και χάνονται οι θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, παραδέχτηκε, επίσης για πρώτη φορά, ότι φέτος θα απαιτηθούν νέα μέτρα ύψους 6 και πλέον δισ. ευρώ για να καλυφθούν οι αποκλίσεις και να μειωθεί το έλλειμμα στα 17 δισ. ευρώ, αντί για 3 δισ. ευρώ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ο ίδιος.

Αυτά μεταξύ άλλων διαβάζουμε σε σημερινό θέμα του euro2day για τον υπουργό Οικονομικών, που ζήτημα είναι αν κατά τη θητεία του έχει επαληθευτεί μία φορά για όσα έχει εξαγγείλει.

Όμως, το ζήτημα δεν είναι πλέον μέχρι πού θα πάει με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, και το εύλογο ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός αφήνεται να βουλιάξει μαζί του, παρότι έχει καταλάβει πολύ καλά πού ΔΕΝ οδηγεί αυτή η πολιτική.

Είναι πλέον, πάντα κατά την άποψή μας, και η (απο)εκτίμηση της οποίας... χαίρει πλέον ο υπουργός Οικονομικών από τους δανειστές. Ενδεικτική θεωρούμε τη σημερινή αναφορά του "Ποντικιού" (από τη στήλη Τρυπώνω… ξετρυπώνω): "Αυτό που δεν έκανε -μέχρι τώρα τουλάχιστον- ο Παπανδρέου το έκανε το Eurogroup.

Κατάργησε, στην ουσία, τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, απορρίπτοντας εξολοκλήρου, για πρώτη φορά στην Ιστορία, το πρόγραμμα σταθερότητας.

Μετά την ανυπαρξία οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης για το μνημόνιο, τις κατά καιρούς άστοχες δηλώσεις, τις λαθεμένες προβλέψεις, την αποτυχία στους στόχους, την έλλειψη πολιτικής πειθούς προς την κοινωνία, το στιλ αλαζονείας προς βουλευτές, υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήρθε και η ξεφτίλα με την απαξίωση από τους δανειστές μας.

Μόνο ο Παπανδρέου δεν βλέπει ότι πλέον ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να τραβήξει το κάρο μπροστά".

(*)Αυτά… ξετρυπώνει ο Ποντικαράς και η στήλη συνυπογράφει απόλυτα τα λεγόμενά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v