Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2011

Γ. Παπακωνσταντίνου: "Είπα-ξείπα"

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με το θέμα των δηλώσεων του υπουργού Ενέργειας, ο οποίος πράγματι έκανε αυτές τις δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα, το ΠΕΚΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφέρονται τα εξής.

Σχετικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” με τίτλο “Τουρκική απόβαση με ηλεκτρικό ρεύμα σε ελληνικά νησιά”, και ανάλογα δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, διευκρινίζονται τα εξής:

Ούτε υπάρχει οποιοσδήποτε σχεδιασμός για τη διασύνδεση των ελληνικών νησιών με την Τουρκία, ούτε έχει γίνει από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ οποιαδήποτε συζήτηση για το ζήτημα αυτό με την τουρκική πλευρά.

- Σήμερα, υπάρχει ηλεκτρική διασύνδεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με την Τουρκία μέσω της γραμμής υψηλής τάσης 400 kV ΚΥΤ Φιλίππων - ΚΥΤ Ν. Σάντας - Babaeski (Τουρκία), η οποία τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2010 και τώρα βρίσκεται στην πρώτη φάση της εμπορικής λειτουργίας. Η διαθέσιμη μεταφορική ικανότητα είναι περιορισμένη περίπου στα 100 - 150 MW.

- Κανένα από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δεν διαθέτει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία, αφού τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου διαθέτουν αυτόνομα συστήματα παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας
".

Το υπόλοιπο της ανακοίνωσης μπορούμε να το βρούμε στο www.antinews.gr, που επέμεινε στο θέμα με τον ανεκδιήγητο και επικίνδυνα ανιστόρητο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Χρήσιμα τα στοιχεία που μας παρέθεσαν ο Gidi, o άταλος και όσοι φίλοι (και ήταν περισσότεροι απ' ό,τι περιμέναμε) ευαισθητοποιήθηκαν και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνέδραμαν. Επειδή η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει πλέον -και δεν περιοριζόμεθα αυστηρά στην… απρέπεια του πρώην τσάρου της οικονομίας-, απαιτούνται ενεργότερη παρακολούθηση και επαγρύπνηση.

Νισάφι πια!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v