Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2011

Εθνική: Έχει... haber;

Μεταφέρουμε αυτούσια τη χθεσινή αναφορά του euro2day στο δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η HSBC Holdings "ενδιαφέρεται σοβαρά για τη θυγατρική της ΕΤΕ στην Τουρκία Finansbank, που πιθανόν να τεθεί προς πώληση τον επόμενο χρόνο".

Η μετοχή της Finansbank εκτινάχθηκε 7% στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, αντιδρώντας στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πηγές της βρετανικής τράπεζας, που επικαλούνται οι F.T., η HSBC μελετά την περίπτωση της Finansbank, μετά την πρόσφατη κι ανεξάρτητη προσφορά που έκανε λίγο παλαιότερα για την Denizbank, την τουρκική τράπεζα που ανήκει στον γαλλοβελγικό τραπεζικό όμιλο Dexia. Η προσφορά για την Denizbank ίσως αντιμετωπίσει επιπλοκές, καθώς η τουρκική τράπεζα φέρεται να προτιμά την ανταγωνιστική προσφορά του Κατάρ.

Ξεχωριστές πληροφορίες από τον διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι η Εθνική πιθανόν να διαθέσει το 20% της Finansbank τον επόμενο χρόνο. Δηλαδή, αναπαράγεται η αρχική απόφαση της διοίκησης του ομίλου, που αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το ποσοστό.

Παραθέτουμε επίσης τις πρώτες ανεπίσημες διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες η ουσία του δημοσιεύματος των F.T. (και του Bloomberg) θεωρείται αβάσιμη. Την ίδια άποψη φαίνεται να ασπάζονται κι άλλοι, που έχουν καλή γνώση της τουρκικής αγοράς.

…Και περιμένουμε την όποια επίσημη και ρητή θέση της διοίκησης του ομίλου.

Κατά την εκτίμησή μας, αβάσιμο ή όχι το δημοσίευμα των F.T., ανοίγει επί της ουσίας ένα καίριο θέμα, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα απασχολήσει και την ΕΤΕ και τους επενδυτές το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v