Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 14 2012

Πάει για άλλα τώρα η Alpha Bank

Και τυπικά τέλος βάζει η Alpha Bank με τη σημερινή λιτή ανακοίνωσή της. Το ίδιο λιτή ήταν η πρώτη, που στις 30 Ιανουαρίου επιβεβαίωνε την αλλαγή πλεύσης, ταρακουνώντας το σύστημα και τις ισορροπίες και πυροδοτώντας έναν πόλεμο ανακοινώσεων και εκατέρωθεν σχόλια. Για ευνόητους λόγους, το… deal επιχειρήθηκε να διατηρηθεί από συγκεκριμένους τραπεζικούς και επενδυτικούς κύκλους, ωστόσο η αναγγελία διαζυγίου δεν χωρά παρερμηνείες.

Σε τελευταίο σχόλιό μας (στις 7/3 - τι κρύβει το διάγραμμα της Alpha Bank) ήμασταν ξεκάθαροι πως οι πηγές μας «προφανώς και δεν αναφέρονται σε ενδεχόμενη αναθέρμανση των επαφών με τη Eurobank και βεβαίως σε καμία περίπτωση στην προοπτική στρατηγικής συνεργασίας με τον συγκεκριμένο όμιλο». 

Κατά την εκτίμησή μας, σύντομα η πλευρά του Γ. Κωστόπουλου θα ανοίξει τα χαρτιά της. Από το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (με αναβαθμισμένη την παρουσία των επενδυτών του Κατάρ), μέχρι μία ουσιαστική στρατηγική κίνηση με… Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το αν θα αφορά το δίκτυο καταστημάτων της σε κάποιες (ή στο σύνολο) αγορές της στο εξωτερικό θα το μάθουμε σε εύλογο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v