Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 21 2012

Έναν σταυρό στον… Μωραϊτάκη

Μου αρέσει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης γιατί σε πολλά, είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ, χρόνια τώρα, διακρίνω μία «τρέλα» και ένα πείσμα που συχνά βγάζει κάπου. Θα πει κάποιος πως πολλές από τις ενέργειές του είναι ιδιοτελείς και κρύβουν σκοπιμότητα ή «πολιτικαντισμό», γνώμη με την οποία μπορεί να μην είμαι τελείως αντίθετος.

Ωστόσο, με τη χθεσινή παρέμβασή του ο (και) πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ «... η πληρωμή των CDSs και το φέσι στους ιδιώτες» λέει για ακόμη μία φορά κάποια πράγματα με το όνομά τους. Και εάν κρίνω από τη συμμετοχή σας, προκαλεί συζήτηση (είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος ).

Καλό είναι να υπάρχουν σε κάθε χώρο μερικοί που για τους δικούς τους λόγους θα βγαίνουν μπροστά και θα τολμούν κάποιες συγκρούσεις. Και ο Μωραϊτάκης και από τη θέση του στον ΣΜΕΧΑ ήρθε σε κόντρα σε καίρια θέματα, σε ουσιώδη προβλήματα που αφορούν την αγορά μας.

Αν θέλετε, μου άρεσε που ως ιδιώτης χρηματιστής τα έβαλε με τους τραπεζικούς. Μου άρεσε η στάση του σε θέματα όπως τα δομημένα ομόλογα, οι πρακτικές αποκλεισμού των Ελλήνων χρηματιστών επί ημερών Αλογοσκούφη (τακτική που ακολούθησαν οι διάδοχοι του Γ. Παπαθανασίου, κυρίως όμως ο Γ. Παπακωνσταντίνου). Βρήκα ενδιαφέρουσα τη θέση του σε ζητήματα που λ.χ. αφορούν την επιβίωση των ιδιωτών χρηματιστών, το Συνεγγυητικό και πολλά άλλα θέματα.

Για να μην παρεξηγούμεθα, με τον Μωραϊτάκη ουδέποτε είχαμε (κοντά 20 χρόνια τώρα) κάτι περισσότερο από μία… δεύτερη καλημέρα που λέμε στο Παγκράτι. Και σε πολιτικό επίπεδο -γιατί εκεί θέλω να καταλήξω- με χώριζαν και με χωρίζουν χιλιόμετρα.

Ωστόσο, παρότι στις εκλογές δεν ψηφίζω Ν.Δ., θα γούσταρα να εκλεγεί ο Μωραϊτάκης και όσο το δυνατόν περισσότεροι… Μωραϊτάκηδες. Μπας και γίνουν έστω ένα-δύο βηματάκια προς την κατεύθυνση που θεωρώ καλύτερη.

σ.σ.: προφανώς και δεν έχω την παραμικρότερη απαίτηση να συμφωνεί κάποιος μαζί μου. Ούτε… προεκλογικό ψηστήρι για τον πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ με ενδιαφέρει να κάνω. Σιγά τώρα... Απλώς πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι έστω και ελάχιστα χρήσιμος για τον χώρο μας και τη μαρκέτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v