Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2012

ΟΤΕ, ΔΕΗ, λίγος ΟΠΑΠ και ένα… κουιζάκι

Με τις τράπεζες να οπισθοχωρούν, εύλογα μέρος του ενδιαφέροντος και της ρευστότητας επιχειρήθηκε νε μετακυλιστεί σε άλλες μετοχές.

Στη μετοχή του ΟΤΕ, που μετράει 11,15% σε διάστημα εβδομάδας και 17,25% στο μήνα. Στη μετοχή της ΔΕΗ με απόδοση 11,1% και 1,91% αντίστοιχα, ενώ στον ΟΠΑΠ η προσπάθεια που έγινε τελευταία αποφέρει μέχρι στιγμής μέτρια αποτελέσματα. Και στις τρεις μετοχές διαμορφώνονται ενδιαφέροντες σχηματισμοί, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποβούν χρήσιμοι.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ συμφωνούμε με την εκτίμηση της eZMarket πως «έχει σταματήσει να πιέζει καθοδικά τις λωρίδες Bollinger, ενώ πυκνώνουν οι προσπάθειες να διευρυνθεί πάνω από την ανώτερη από αυτές». 

Για τη μετοχή της ΔΕΗ δημιουργείται ανάλογη προσπάθεια άρνησης λύσης καθοδικά του σχηματισμού συνέχειας. Με τον τρόπο αυτόν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός αρμονικού σχηματισμού αναστροφής τύπου διπλού πυθμένα παραμένει σε ισχύ.

Τελευταίο αφήνουμε το διάγραμμα της μετοχής του ΟΠΑΠ καθότι θέλει λίγη παρακολούθηση ακόμη.

ΚΟΥΙΖΑΚΙ…

Και να θες να μην ασχοληθείς με τα… έργα και τις… ημέρες του, ΔΕΝ σε αφήνει.

Ποιος υπουργός πρώτης γραμμής θα μπορούσε να καταθέσει χθες το βράδυ (στις 21:00) τροπολογία που έπαιρνε πίσω ρυθμίσεις τις οποίες ο ίδιος είχε προτείνει μόλις λίγες ώρες νωρίτερα; Αφορούσαν δε στη δόμηση εξαώροφων κτιρίων κι εγκαταστάσεων στο παραλιακό φιλέτο του Αγίου Κοσμά.

Θα πείτε, τι είναι… δύο όροφοι διαφορά και μερικές χιλιάδες κυβικά οικοδομήσιμης επιφάνειας στο… γεφύρι της Άρτας - Ελληνικό;

Ο ίδιος, θυμάμαι στις αρχές Μαΐου, πέρυσι, κατακεραύνωνε τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έκαναν λόγο για οπισθοχώρηση των Αράβων του Κατάρ και για ματαίωση των φαραωνικών σχεδίων αξιοποίησης του φίλου του (τότε) πρωθυπουργού Χ. Αθεμπίγιο.

Εύκολη μαντεψιά, καθώς ο πρώην τσάρος Γ. Παπακωνσταντίνου έχει βαλθεί να αναιρεί και ακυρώνει τον εαυτό του.

Απ' ό,τι μαθαίνουμε, προς απόσυρση οδεύει, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που πυροδότησε, το επενδυτικό σχέδιο της Εκκλησίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη, σε 3.500 στρέμματα, έκταση που είχε χαρακτηριστεί αναδασωτέα. Το επιχειρηματικό κομμάτι, ως γνωστόν, το είχε αναλάβει εταιρεία συμφερόντων Δ. Κοπελούζου- Γ. Μπόμπολα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v