Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2012

Ο νομισματικός πόλεμος και η επίσκεψη-αστραπή...

Για πολλούς η είδηση της... ημέρας είναι η συμφωνία των Rothschild - Rockefeller. Οι δύο διεθνείς παίκτες βγαίνουν από το παρασκήνιο, υποδηλώνοντας ενδεχομένως την παρουσία τους για τα... μετέπειτα της... νέας τάξης πραγμάτων.

Το Πεκίνο και το Τόκιο σχεδιάζουν, απ' ό,τι διαβάζουμε, να προχωρήσουν σε απευθείας συναλλαγές σε γουάν και γεν.

Και το ευρώ υποχωρεί περισσότερο, χαμηλότερα της πολύ κρίσιμης ισοτιμίας του 1,2620 $ κι ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Βρετανίας συγκαλεί έκτακτη διατραπεζική σύνοδο (σε επίπεδο προέδρων κεντρικών τραπεζών) με επίκεντρο την παγκόσμια κρίση χρέους και την κλιμάκωση των προβλημάτων των οικονομιών της ευρωζώνης.

Η σύνοδος θα είναι άτυπη και όλως περιέργως δεν θα συμμετάσχει ο επικεφαλής της ελβετικής κεντρικής τράπεζας.

σ.σ.: Στα πολύ ψιλά γράμματα πέρασε η επίσκεψη-αστραπή της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών και του αναπληρωτή υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στον Γιώργο Ζαννιά.

Πού αποδίδεται, άραγε, η σπουδή της Ουάσιγκτον να δουν από κοντά τον υπουργό Οικονομικών μιας ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ κυβέρνησης και μάλιστα εκτός προγράμματος και παρακάμπτοντας το πρωτόκολλο (καθώς δεν επισκέφθηκαν τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό).

Άραγε, τι είναι αυτό που ξαναφέρνει τον αναπληρωτή υφυπουργό Κρίστοφερ στην Αθήνα τόσο σύντομα; Σημειωτέον πως ο ίδιος είχε επισκεφθεί τον Λ. Παπαδήμο μόλις τρεις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πολλή κινητικότητα τελευταία...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v