Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 11 2012

ΕΛΣΤΑΤ: Mετά τις εκλογές τα... σπουδαία

ΑΝΟΙΧΤΟΣ παραμένει ο φάκελος της ΕΛΣΤΑΤ και καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως το θέμα είναι πολύ, μα πολύ, ψηλά στην ατζέντα και των δύο κομμάτων, που διεκδικούν την πρωτιά στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

Τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν ξεκάθαρη τοποθέτηση από την αρχή της υπόθεσης, όταν το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιώντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, έσπευσε να φέρει το θέμα στην εξεταστική της Βουλής.

Όσα διαδραματίστηκαν στη συνέχεια είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Ωστόσο, δεν είναι ευρύτερα γνωστό πως η νομική διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη, ο αρμόδιος ανακριτής εμπλουτίζει τον ογκώδη φάκελο και μένει μόνο μία... αναφορά είτε από τη Ν.Δ. είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ (σχετικό αίτημα θα μπορούσε να υποβληθεί από οποιοδήποτε κόμμα εκπροσωπηθεί στη Βουλή) για να επαναξιολογηθεί το σκάνδαλο του φουσκώματος του ελλείμματος. Ό,τι αυτό θα μπορούσε να προοιωνίζεται για πολιτευτές, που εκτός των άλλων δεν θα επανεκλεγούν.

Το πιθανότερο είναι πως μετά τις εκλογές θα δρομολογηθούν ενδιαφέρουσες εξελίξεις και στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και της τυχόν εμπλοκής του Γ. Παπακωνσταντίνου ή του πρώην πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v