Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2012

«Μέτοχος»: Ένας διορατικός θύλακας

Την προηγούμενη εβδομάδα σε μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο ανέβηκε θέμα σχετικό με τις γερμανικές βλέψεις για τον χρυσό δανειζόμενων χωρών.

Με το θέμα αυτό τόσο το euro2day.gr όσο και ο Μέτοχος έχουν ασχοληθεί επανειλημμένα εδώ και πολύ καιρό.

Στο euro2day.gr είχε ανέβει σχετικό δημοσίευμα της Telegraph που αφορούσε σε αυτήν την πρόταση μερίδας της γερμανικής ελίτ προκειμένου να κατοχυρωθούν τα χορηγούμενα κεφάλαια.

Ο Μέτοχος έχει αναφερθεί τουλάχιστον τρεις φορές στο ίδιο ζήτημα, με πιο πρόσφατο δημοσίευμα αυτό της 8ης Ιουνίου. Αλλά και σε παλαιότερο φύλλο της 18ης Μαΐου, η εφημερίδα επιχειρούσε να προσεγγίσει μια «πονηρή» πτυχή που εξετάζεται εδώ και καιρό από το Βερολίνο.

Εάν πάμε ακόμα πιο πίσω, σε παλαιότερα φύλλα του Μετόχου, στις 24 Φεβρουαρίου θιγόταν από τότε αυτό το ενδεχόμενο-πρόταση.

Επιμένουμε γιατί όλο και μεγαλύτερο μέρος της γερμανικής ελίτ εννοεί σοβαρά το θέμα των εγγυήσεων (συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων σε χρυσό). Και όσο δυσχεραίνει η κατάσταση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η σκέψη-πρόταση αυτή θα προωθείται όλο και πιεστικότερα.

Για να έχουμε μια γενική εκτίμηση του τι θα μπορούσε να έχουν βάλει στο μάτι οι Γερμανοί για παράδειγμα από τις εν δυνάμει εγγυήσεις των Ιταλών, παραθέτουμε έναν εξαιρετικά διαφωτιστικό πίνακα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v