Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2012

Σε... διασταύρωση ο FTSE Large Cap

Εντός του συμμετρικού τριγώνου 430 (όπως φαίνεται στο σχετικό διάγραμμα της eZMarket) παραμένει ο δείκτης, ό,τι αυτό προοιωνίζεται για τη συνέχεια (και βραχυπρόθεσμα και βραχυμεσοπρόθεσμα).

Εύλογα οι επενδυτές δεν κατοχυρώνουν το μεγάλο μέρος των θέσεών τους, αλλά ούτε και τις ενισχύουν θεαματικά, καθώς η τάση φαίνεται πως θα αποσαφηνισθεί στις αμέσως επόμενες -λίγες- συνεδριάσεις.

Κι αυτό γιατί μέχρι τώρα κανένα από τα δύο σενάρια που δεν συνδέονται δεν έχει ενεργοποιηθεί.

Επιλέγουμε το τρίτο διάγραμμα του FTSE Large Cap, αυτό που προβάλλει την πράσινη και την κόκκινη πορεία του δείκτη.

Παρά την αντίθετη εκτίμηση αρκετών φίλων, δεν μπορούμε να σταματήσουμε την εστίασή μας στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Η μείωση της βαρύτητας της Εθνικής, της Alpha Bank, της Πειραιώς και της Eurobank προφανώς και είναι ενδεικτική της αναδιάταξης δυνάμεων που συντελείται σταδιακά (έχει άλλωστε καταγραφεί, νομίζουμε, επαρκώς από το euro2day.gr και τον «Μ»). Ωστόσο θα ήταν (χρηματιστηριακά) αφελές να ακυρώσει τον κλάδο, τους υπό μετασχηματισμό ομίλους και την αναπόφευκτη μελλοντική συνδρομή τους (είτε αρνητικά είτε θετικά) στην πορεία του Χ.Α.

Σημειωτέον πως οι μετοχές και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ΠΑΡΑ τις τελευταίες ανοδικές προσπάθειες, ΔΕΝ έχουν διασπάσει εισέτι πειστικά καμία σημαντική αντίσταση.

σ.σ.: Αυτές οι τεχνικές λεπτομέρειες μας κρατούν σε επιφυλακή και δεν μπορούμε να λάβουμε ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση για το αν ο... 25άρης μπορεί ΣΥΝΤΟΜΑ να επιβεβαιώσει το ανοδικό σενάριο με πειστική υπέρβαση των 310-320 μονάδων ή το καθοδικό προς τη σημαντική στήριξη των 270 μονάδων.

Προφανώς κάθε εκτίμηση, γνώμη και προσέγγιση, είτε σύμφωνη είτε αντίθετη, ανεβαίνει στη στήλη και συνεκτιμάται ανάλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v